Napi üzenet – November 24.

2015.11.24. - Jang Fa – Sárkány napja a Disznó havában és a Kecske évében

Erő, lendület és önbizalom – Ezek a tulajdonságok, bennünk lévő adottságok kapnak nagy szerepet ezen a napon. Minden ember rendelkezik vele, csak kinél alszik, kinél ébren van.
Ha van megfelelő életerőd, egészséges vagy, a feladatokhoz kellő lelki stabilitással - ami szintén erőt jelent - rendelkezel, akkor a dolgod az lenne mára, hogy használd ezt az készséget olyasmire, amivel példát mutathatsz azoknak, akiknek van némi problémájuk ezzel.
Ha most is ezt teszed, a mai nap valami különlegessel fog megjutalmazni. Lehet, hogy rögtön, lehet, hogy decemberben, de az is lehet, hogy majd februártól, a jövő évben. A lényeg, ha így élsz, vagy törekszel erre, a jutalom sem marad el.



Ha van erőd és tudod használni, azaz át tudod ültetni a gyakorlatba, ami maga a lendület, és még ki is tartasz a végtelenségig, ha nem adod fel az első-második-további nehézség után sem, akkor Neked a mai feladatod, hogy ne pazarold el, ne aprózd fel az energiáidat. Próbálj ráérezni arra a középútra, ami nem ingadozik a van kedvem és most nincs kedvem között, hanem megtalálja azt a ritmust, ami a könnyed, laza, élvezetes állandósághoz vezet egy tevékenység közben.
Ha már így osztod be az erőd lendületét, ha tudsz tartalékolni amikor sok van, és merítesz a tartalékból, mikor kevesebb, ha közel jársz a kiegyenlítődéshez, akkor a mai napon olyan dolgokból is tudsz energiát nyerni, ami eddig elment melletted, rád sem hederített, amit vágyakozva csodáltál, mert nem tudtál elérni egyensúlyozgatás közben.

Ha pedig rendelkezel megfelelő erővel, azt már jól be tudod osztani, az eredmények sem maradnak el. Lehet, hogy nem azonnal jönnek, lehet, hogy láthatatlanok, sőt még az is lehet, hogy másként érkeznek, mint ahogy gondolnád, de ami állandó bennük, ami ikertestvérként hozzá van csapódva, az az egészséges önbizalom.

Szeretnéd, ha lenne önbizalmad, ha bátran neki tudnál szaladni minden falnak, és ezzel egy csapásra ledőlne minden akadály? Akkor csináld – Vegyél erőt magadon – Tanuld meg, hogy tudsz kitartani – Ne kívülről várd az elismerést, csak legyél büszke arra, amit megint megtanultál magadról a folyamat közben. És lám, ott lesz, amit kerestél...

Nem tudok tanácsot adni abban, hogy hol az erőd, ami belül izmozik jelenleg, mert mindenkinek máshol rejtőzik, másképp jön elő. Megtalálni egyedül Te tudod, de ha magadba nézel, ha visszagondolsz azokra a dolgaidra, amikben végig erős és kitartó voltál, nem veszítettél a kezdeti lendületből, jól beosztottad az energiáidat, akkor számodra ott lesz a válasz... Azt kellene átültetni minden területre, ahol egy picit el vagy maradva, ami nem úgy megy, ahogy szeretnéd, vagy ami teljesen hiányzik az életedből.
Egy segítséget azért tudok adni – a motiváció körül kellene keresgélned. Ehhez kapsz ma segítséget a hatalmas, erős, mindent elsöprő lendülettel rendelkező Sárkánytól.

Garbóczi Tünde
www.garboczitunde.hu