Napi üzenet – November 25.

2015.11.25. - Jin Fa – Kígyó napja a Disznó havában és a Kecske évében

Kreativitás, intuíció, és titokzatosság jellemzi ezeket az energiákat, ami azért némi figyelmeztetéssel, tudatossággal és tanulsággal is szolgál bőven.
Ha ura vagy az érzelmeidnek, a gondolataidnak, akkor ma remekül irányíthatod a fejedben felmerülő ötleteidet, tökéletesen társítva a melléjük szegődő érzéseiddel együtt. Ha nem engeded az elmédnek, hogy elszálljon a valóság talajáról, ha észreveszed, hogy a fantáziád túl messzire ment attól, ami most körülötted van, ha rögtön visszapörgeted a jelenbe, akkor a felmerülő gondolatok utat mutatnak a továbbiakban. Egy kis szembesítés az igazsággal nem árt meg az egódnak, ha túl sokat, vagy akár túl keveset látsz az életedből, önmagadból, a környezetedből.



A nap figyelmeztetése az elburjánzó képzelgésekből adódik, ami annyi, hogy rendben van, ha jön egy gondolat, de állj meg benne, mert ha hagyod a maga útján elszaladni, ha nem fogod meg az alap gondolatot, akkor károkat okozhat. Félelmek születhetnek benned feleslegesen, beleképzelhetsz olyan tölteteket, amik nincsenek, és valóságként éled meg azt, ami csak egy buborék illúzió, ami törvényszerűen szét fog pukkanni, és az lehet, hogy mélyen érint majd.
Nem könnyű, mert folyamatosan jár az agy, ha nem kap munkát az elme, akkor csinál magának elfoglaltságot. Tartsd a kezedben, legyél Te az ura a fejedben lévő agyalásnak, ne a gondolataid játszanak veled ész nélkül.

Használd a mai napon úgy a fantáziádat, hogy tudd, ez csak egy elképzelés, nem a valóság, és így bármilyen feladatodra, jelenleg fennálló problémádra megérkezhet egy tökéletes megoldás, amiért az elkövetkező napokban, hetekben, hónapokban tenni is tudsz. Ezeket a bevillanásokat jó, ha leírod, mert sokan lesznek, lesz amelyiket a mai agyaddal hülyeségnek fogsz tartani, el sem tudod képzelni, hogy ez meg milyen cuccos belőled... de pont ezek lesznek azok az ötletek, amik megfordíthatják majd az életedet, ha most csak tudomásul veszed, megtartod úgy, ahogy érkezett és nem ítélkezel felette.

Összefoglalva a mai feladat az elméd útvesztői között megtalálni a realitást, a Földön maradni benn a valóságod közepén, és ha felmerül egy ötlet, megállítani abban a helyzetben, ahogy megérkezett, mert valamikor valamire használni tudod.
Lehet és jó is álmodozni, vágyakozni, fantáziálgatni addig, amíg tisztában vagy azzal, hogy ez nem létezik, egyenlőre csak a fejedben van. A mai napon ez szállhat el, ezért görgesd vissza a jelenbe minden olyan képet, ami a gondolataid illúziójátéka veled.

Nagyon jó módszer erre egy kis befelé fordulás, meditáció, elcsendesedés... és egy ilyen állapotban őszintén szembenézni önmagaddal. A gondolataid ma életre kelnek, hagyd, had jöjjenek elő, de a további vezetésüket már tartsd jó erősen...

Garbóczi Tünde
www.garboczitunde.hu