Napi üzenet – November 28-29.

2015.11.28. - Jang Föld Majom napja
2015.11.29. - Jin Föld Kakas napja a Disznó havában és a Kecske évében

Kapcsolatok, indulatok, érzelmek napjai következnek...

Jó kis kavalkád érkezik a hétvégére, nagyon sok dologgal találkozhatsz, ami nem mindig lesz kellemes, de rengeteget tudhatsz meg önmagadról és másokról is.
Előtérbe kerül mindenféle emberi kapcsolat és kommunikáció, mivel ez lesz az az életterület, ahol figyelni kell, és ebben a 2 napban meggondoltan reagálni, beszélni, gondolni. Meghozzák – kérés és keresés nélkül – azokat a helyzeteket, amelyek felnyithatják a szemedet ott, ahol jelenleg szükséges másként látni. Sok minden napvilágra kerül, és sok ember életére lehetsz hatással... ezért csak óvatosan, mert olyan is kijöhet a szádon, ami éget, csíp, szívbe mar... következményei pedig beláthatatlanok, fájdalmasak és visszafordíthatatlanok lehetnek.
Jelen lesz a napokban a rosszindulat, a cinikusság, a könyörtelenség és egyéb fincsi sütemények...



A hétvége másik, de ehhez is kapcsolódó minősége, hogy szembesítést kaphatsz a sötétebb oldaladdal, ami az esetek nagy részében azért elég kellemetlen tud lenni. Ezeknek a helyzeteknek az egyetlen megoldása, hogy elfogadod ilyenkor, ez is Te vagy, és amennyire tudsz, megpróbálsz nevetni azon, amit eddig hibának hittél magadban. Olyan udvari bolond módjára, aki a legokosabb a palotában, és igaz, hogy mindenki hülyének nézi, de a végén mégis mindig Ő jár a legjobban.
A kérdés nem az, hogy miért vagy ilyen, hanem, hogy mit tudsz belőle kihozni? Ilyen vagy, és kész, akkor is, ha tagadod, ha nem akarsz róla tudomást venni, vagy próbálsz más lenni... Egyik sem visz előre, inkább megnehezíti az életedet. A megoldás ott rejlik, hogy mi a dolgod azzal, hogy ilyen vagy? Használnod kell valamire? Jókor, jó helyen, jó személlyel szemben kel életre, vagy pont akkor, amikor például meg kellene tanulnod uralkodni az indulataidon, és ezzel változtatni, hogy legközelebb már csak rándíts egyet a válladon és nevetni tudj a hasonló helyzeteken?

Ne gondold, hogy vannak hibáid. Nincsenek... Személyiséged van, amit csiszolhatsz, de minden tulajdonságodat kaptad valamiért. Talán azért, mert egyszer használnod kell, szükséged lesz rá, vagy lehet, hogy pont azért, hogy tanulj, fejlődj, feloldj magadból valamit a segítségével.
Hiba és bűn az asztrológiai világban nem létezik, itt mindennek oka van, valamiért történik Akár Te csinálod, akár Veled csinálnak valamit. Vagy jó egy cselekedet, történés, vagy szükséges, akárcsak a következménye, ami szintén elkerülhetetlen.
Ez a Karma Törvénye. A balga ember hiszi azt, hogy nem kell felelősséget vállalnia azért, amiért nem akar, és végig korcsolyázhatja az életét kikerülve a rianásokat.
Nem tudsz hibázni, mert amikor csinálsz olyat, amit később megbánsz, akkor, abban a percben az voltál, aki azt a dolgot tette, ott, abban a pillanatban azt tudtad magadból kihozni. Ja, hogy nem tetszik? Olyan van. Legközelebb csináld másként. De akkor is, ott az volt a maximum, amire képes voltál. Tanulj belőle, változtass a hozzáállásodon, figyelj, és legközelebb ne tedd. Nem biztos, hogy elsőre fog menni, de már legalább felismered és gyakorolsz.

Megéri, mert egy valami állandó, amin nem tudsz változtatni, akkor sem, ha nem hiszel benne, ha hülyeségnek tartod, és az a Karma. A Karma fogalma, hogy minden cselekedetnek, szónak, de még gondolatnak is következménye van! Minden helyzetet visszakapsz, hogy javíts, tanulj, és változtass. Aztán a végelszámolásnál kiderül, hogy meddig jutottál...
Ne add fel, ha rögtön nem megy, nagyon sok beidegződött reakcióról van szó – nekem van egy, ami 30 éve kezdődött és egyenlőre ott tartok, hogy minden alkalommal felismerem, és pontosan tudom, hogy már megint leblokkoltam, és bénán nézem kívülről az idióta hozzáállásomat, még nem sikerült másképp, de nem adom fel, egyszer csak túllépek ezen is – szóval ne akarj 1 nap alatt mindent, egy egész életed van rá :)

És még egy gondolat a hétvégén, ami ehhez kapcsolódik: Nem az a lényeg, hogy a másik hogyan viselkedik veled. Az az Ő Karmája, a felelősséget, a következményét Ő fogja megkapni. A lényeg, hogy Te hogyan reagálsz bármilyen helyzetre, legyen az kellemes, vagy kellemetlen, fájdalmas, vagy örömteli, szomorú, vagy vidám. A Te válaszod – tett, szó, gondolat – az, ami hozzád tartozik, ami majd visszafordul feléd valamikor.

Ha bánt valaki, játszadozik veled, ha kőbunkó és primitív, nem adja meg az alap tiszteletet, tudom, hogy fájdalmas, ez természetes, hiszen érzelmek kavalkádjával rendelkezel Te is. De legközelebb, ha ilyet élsz át, próbáld meg nem magadra venni amennyire tudod, és mielőtt válaszolsz rá valamit, gondold végig, hogy vajon mit okozol ezzel magadnak. Ez fogja megadni a lelkednek a békét, nem pedig a „na majd most jól megmondom, bosszút állok, én is ilyen ősember leszek” felindulás. Ettől csak rosszabbul éreznéd magad később mikor lecsillapodott az agyad és megnyugodott a szíved.

A Karma egyik megoldása az, hogy amit nem szeretnél a saját életedben látni, azt ne hozd létre a másik életében... És lassan, nagyon lassan a környezeted, a kapcsolataid, a helyzeteid olyanná válnak, amilyen Te magad vagy! Szóval érdemes csiszolódni, tanulni, fejlődni... mert az élet szinkronban veled együtt fog változni.

Garbóczi Tünde
www.garboczitunde.hu