Napi üzenet – November 30.

2015.11.30. - Jang Fém – Kutya napja a Disznó havában és a Kecske évében

A mai napon felerősödik bennünk a megmentő, a segítő, a világmegváltó személyiségünk. Mindenkiben ott vannak ezek a tulajdonságok, bármilyen hihetetlen, eredően rendelkezik minden ember jó szándékkal, szolgálatkészséggel, empátiával, csak van, akinél jó mélyen megbújik, mert nem mindenki képes önmagánál messzebbre látni, hiába néz...



Ma még Ők is felébredhetnek, ugyanis érzékenyebbek leszünk a világ, a tágabb környezet és a körülöttünk élők problémáira, bajaira, késztetést érezhetünk a segítségre, és jó szándékunkkal hegyeket mozgathatunk meg – Másokért.
Érdemes figyelni a következő órákban arra, hogy az empátia hogy rakja az egónkat háttérbe. Rengeteget meríthetünk ebből, mivel a boldogság felé vezető úton nagyobb résznek kellene jutni az életünkből másoknak, mint saját magunknak. Ma a jobb adni, mint kapni fogalom legmélyebb oldalait ismerhetjük meg, mert az energiák kifelé hatnak, a társadalomra hegyezik az erejüket, megvilágítva számunkra azt, hogy figyelj, a Te bajod édeskevés ahhoz képest, ami a szomszédban zajlik.
Jobban észre fogod venni társaid problémáit, és ha a sajátodat mellé rakod, megindul benned egy hála érzés, ami arra sarkall, hogy tedd meg barátaidért, a szeretteidért, vagy egy ismeretlenért azt amit tudsz, emeld fel az életét a sajátod mellé. És mivel ettől az érzéstől jobban fogod érezni magad, a Te bajod is csillapodni fog – talán egy másik ember által, akit pont a Te fájdalmad érintett meg.

Van az a történet a pokolról és a mennyországról, hogy ezeken a helyeken hogyan is zajlik egy vacsora. Mindenki megkapja a maga táplálékát, ott van előtte, de nem kap hozzá olyan kanalat, amivel hozzá férne, mert a kanál nyele hosszabb, mint a keze – hiába nyújtogatja a nyakát, nem tud vele enni.
Ha benézel a pokolba, akkor küzdést, maszatolást, hibáztatást látsz, lökdösődést, mert nem férnek el egymástól, harcolnak a másikkal önmaguk miatt. Egytől egyik éhesek maradnak, pedig minden a rendelkezésükre áll. Étel, eszköz, lehetőség.
Ha a mennyországba nézel be, ott mindenki a társát eteti, békében, jó szándékkal, nem a saját éhezésére figyelve, hanem megadva a másiknak azt, amire szüksége van – mert a kanál erre pontosan megfelel, a nyele a másik szájához ér, erre lett kitalálva. Mindenki jóllakik, elégedett, nyugodt, és szeretve van.

A mai napon ilyen lesz a világ körülötted, és csak rajtad múlik, hogy estére a pokolban, vagy a mennyországban érzed magad.
Ha ma másokra figyelsz, félreteszed a saját érdekeidet egy kicsit – nem kell sokáig, mert holnaptól 5 napon keresztül megint Te leszel a rivaldafényben – kinyílsz mások felé és a magad módján megteszel minden tőled telhetőt, legfőképp amit kérnek és módodban is áll megtenni, akkor valamilyen csoda folytán a Te életedre is jobban fog figyelni valaki, aki meg rajtad tud segíteni.
Semmi különöset nem kell tenned, csak kinyitni a szívedet, az elmédet, önmagadat a környezeted felé, és figyelni, hogy ki az, aki hozzád fordul valamiért. Ma nem érdemes nemet mondani, ha kérnek Tőled valamit, mert amit ma adsz, az százszorosan fog hozzád visszatérni. Persze nem biztos, hogy tudsz is segíteni, de nem is ez a lényeg.
Tedd meg jó szándékkal ami tőled telik, másra nincs szükség.

Egyetlen dologra figyelj, és ez a mai nap figyelmeztetése is egyben: Ne legyél akaratos, ne akard a saját elképzeléseid szerint megmenteni a világot, vagy azt, aki még nincs rá kész. Akkor és ott segíts, ahol kérnek, mert ha rá akarsz erőltetni valakire olyat, amire nem nyitott az illető, elfordulhat tőled hosszú időre, és amikor majd valóban segítséget szeretne kérni, nem fogja megtenni.
Tudom, hogy nehéz végignézni, ha egy szeretted ott áll a szakadék szélén és ugrani készül, Te pedig nem érsz el hozzá, mert vak, süket, érzéketlen veled. De Isten szabad akaratot adott minden embernek, neki is. Kapott egy életet, amivel azt kezd, amit szeretne. Baromi nehéz végignézni, de aki nem akarja, azt nem lehet megmenteni. Ilyenkor a legjobb, ha csendesen, elfogadva az akaratát ott állsz a háttérben ugrásra készen, bízva abban, hogy felnyílik a szeme, a füle, a tudata és kérni fog, majd elfogadja a támogatásodat... de addig csak szeresd, mert így omlik le az a fal, ami egyenlőre közöttetek van.

Segíts azoknak, akik hozzád fordulnak, és ne szégyellj Te sem segítséget kérni, ha Neked van rá szükséged. Ma nyitott, segítőkész és érzékeny minden jó szándékú ember, ezért a nap megértést, empátiát és megoldásokat tartogat számunkra - mások által.

Garbóczi Tünde
www.garboczitunde.hu