Ascendens, az emelkedő csillagjegy

Ascendens csillagjegyek
Manapság mind többen ismerik az asztrológiát, így tisztában vannak vele, hogy Nap-jegyünk mellett meghatározó szerepe van az emelkedő jegynek, más néven az ascendensnek is.

A következő leírások vázlatosan ismertetik az egyes emelkedő jegyek miatt bekövetkező módosulásokat. Még az asztrológiában jártasabbakat is meglepheti, micsoda különbség van az egyes jegyek ascendense és az eredeti Nap-jegy jellegzetességei között.



Kos emelkedő jegye

Látszólag komoly, csendes, tartózkodó, és hiányzik a humorérzéke. A sport és a fizikai elfoglaltságok jelentős szerepet játszanak az életében. Gyermekkora az apjával szembeni ellenállás és szenvedélyes összetűzések jegyében telik. Szülei legtöbbször a katonaságnál, a rendőrségen, a közoktatásban vagy köztisztviselőként dolgoznak.

A Bika emelkedő jegye

Megnyerő és nyugodt, de lelke mélyén háborgatja valami. A kézzel fogható haszon sokat jelent számára. Szokatlan pénzszerzési módszereinek eredete gyermekkorába vezethető vissza.

Az Ikrek emelkedő jegye

Barátságos, szellemes, sokoldalú. Jó és eredményes kapcsolattartó, közvetítő, szavait gesztusaival is alátámasztja, s ez igazolja egyenes természetét. Gyermekkora többnyire nehéz, emiatt felnőttként is bizalmatlan, de ezt mélyen magába rejti.

A Rák emelkedő jegye

Higgadt és kellemes modorú, társasági ember. Kacérkodásra hajlamos, de ritkán jut el a tényleges flörtig. Gyermekkora könnyű, anyagi értelemben kényelmesen telik. Erősen kötődik az anyjához, és gyakran a fiatalabb rokonok pártfogója.

Az Oroszlán emelkedő jegye

Szeret a figyelem középpontjában lenni, kedves és nagylelkű. Gyermekkora minden valószínűség szerint kivételesen felhőtlenül telik, amit a szüleivel megélt érzelmi kapcsolata tesz teljessé.

A Szűz emelkedő jegye

Gyermekként örül minden sikernek, felnőttként hajlamos elveszni a munkába, gyakran olyan területen dolgozik, ahol mások érdekeit szolgálja. Külső szemlélő számára a viselkedése szerény, igénytelen és nyugodt, holott igén éles elméjű és remek a humorérzéke.

A Mérleg emelkedő jegye

Vonzereje veleszületett adottság. Gyermekként vagy szeretik és megértik, vagy valamiképpen nincsenek rá tekintettel; elképzelhető, hogy valódi törődés helyett ajándékokkal halmozzák el.

A Skorpió emelkedő jegye

Nehezen bízik meg bárkiben, de ha egyszer megnyílik a szerelme felé, kettejük között meghitt kapcsolat alakul ki. Titkolózó, megtartja magának a terveit, tanácsait és véleményét.

A Nyilas emelkedő jegye

Barátságos, intelligens, mindenki felé nyitott, de legnagyobb kincse a függetlensége. Lehet, hogy a szülei eltérő nemzetek vagy vallási csoportok tagjai, s e kettősség jegyében nevelik. Ez később értékes elképzelésekkel gazdagítja az életét.

A Bak emelkedő jegye

Ambiciózus, szorgalmas. Feltehetőleg nehéz körülmények között nőtt föl. A szülei talán elfoglaltak voltak, s kevés figyelmet szenteltek neki, ezért már korán a saját leleményességére szorult.

A Vízöntő emelkedő jegye

Társaságkedvelő és kissé különc, gyermekkorában rengeteget olvas, és sok zenét hallgat, felnőttkor sikereit számítástechnikai szakértelmének vagy asztrológiai jártasságának köszönheti.

A Halak emelkedő jegye

A valóságtól messze elrugaszkodó természetű, és alaposan berendezkedett a védekezésre. Gyermekként bizonyára kerüli a többiek társaságát, a könyvek világába húzódik vissza, és alkotói elképzeléseket dédelget. E szokásai a misztika területe és felnőttkorára a művészet felé vezetik.

Forrás: Horoszkóp.info