Napi üzenet – Október 5-6.

2015.10.05. - Jang Fa – Tigris napja
2015.10.06. - Jin Fa - Nyúl napja a Kakas havában és a Kecske évében

Az elkövetkezendő 2 napban a lehetetlennek tűnő dolgaink kapnak kreatív energiákat több oldalról is ettől a sok-sok Fa elemtől. (A Tigris és a Nyúl is Fa állat) Ha jelenleg van olyan gondolatban már meglévő célod, elképzelésed az életedben, amit már régóta szeretnél megvalósítani, de lövésed sincs, hogy hogyan, akkor most valahonnan a fejed mögül megérkezhet egy ötlet, vagy ember, aki utat mutat a kivitelezésben. Figyelj, meg most a leghajmeresztőbb ötleteid lesznek a legjobbak, azok, amiket már az első pillanat után rögtön bedobsz a sarokba, hogy ez hülyeség, úgysem sikerül, ezt így nem lehet... De igen, lehet, és ha nekimész, a szemeid nagyra nyílnak a csodálkozástól.
Azért van ára is, mert a Tigris bátorságot kér tőled, méghozzá olyat, hogy hagyd most a tuti terveket, az előre látható és kiszámítható képleteket, figyelj csak arra, hogy elindulj, ne nézd, hogy pontosan mit fogsz tenni, mert útközben jönnek a lépések... egyesével.
Ha elindulsz, akkor mindig csak egyetlen mozzanatot látsz előre, és ha van kitartásod, merszed szinte vakon csak az elérendő célra koncentrálni, akkor előbb utóbb ott lesz az öledben.



Amikor a kreativitás dolgozik az emberben, azt arról lehet felismerni, hogy csak teszi a dolgát, a jelenben létezik, teremt, de hogy mi lesz az eredmény, nem tudja, de nem is foglalkozik vele, élvezi az utat, magát a folyamatot. Belép egy olyan világba, ahol megszűnik az idő, a térrel is eggyé válik, és belekerül egy más tudatállapotba, ahol megnyílik olyan kapu, ahol a valódi értékek és élmények találhatóak... amit nem lehet irányítani. A kreatív energiákban létező ember él a pillanatban, beengedi a szívébe, amit az intuitív energiái hoznak, és megnyilvánítja a világban. Alkot. Süteményt, virágcsokrot, legó-várost, otthont, festményt, bármit... A gyermekekben ez genetikailag benne van, míg a felnőttek meg nem tanítják Őket a logikai gondolkodásra, de bármikor, bárkinek újra visszatérhet, ha le tudja állítani a tervező, mindent tudni akaró agyát, és megengedi, hogy a saját, környezet hatásaitól mentes, csak Isten tudja honnan felvillanó gondolatai visszatérjenek.
Ha lesz a napokban egy-két fura, hajmeresztő elképzelés a fejedben – régi, új, mindegy – javaslom, hogy ne hagyd a logikai gondolkodásodnak lebeszélni magad róla, hanem adj neki egy esélyt. Végül is mi lehet a legrosszabb, ha nem megy? Csupán annyi, hogy marad minden a régiben. De mi van, ha mégis sikerül? Boldogság, Öröm, Hit.

Egy festő mikor nekiáll egy műnek belső szemeivel, érzékelésével látja maga előtt az alkotást. Aztán ahogy belemerül a festészet örömeibe a kép magától készül el, van hogy nagyon, de van, hogy alig különbözik az eredeti gondolattól... de tökéletes lesz.
Ezt a 2 napot így lenne jó átélni... a cél lebegjen a szemed előtt, ahová el szeretnél jutni, és bátran neki is mehetsz az útnak, de minél kevesebb elhatározott terved van a folyamatról, a lépésekről, annál gyorsabban, könnyebben, tökéletesebben jön létre... és jobb lesz, mint amit el tudsz képzelni. Vezetnek a kreatív erők, meghozzák, amire szükséged van, és elmossák azokat a logikai, bal agyféltekés listákat, amire semmi szükséged, mert csak félrevisznek.
Ez a teremtés ami a tiszta hiten alapul, amiben benne vagy, és nem kívülállóként akarod makacsul irányítani a dolgokat, ahol felismered, hogy az elgondolásod tökéletes, de a megvalósításhoz nem ismerhetsz minden körülményt.
Ha így teszel most, ha hagyod a természetes áramlást befolyni bármilyen tevékenységedbe, célodba, tervedbe, akkor nem érhet csalódás, sőt elcsodálkozol, hogy erre nem is gondoltál... és tényleg ez a legjobb, ami történhet.
Ha viszont az akaratod mindeneken túl és felett, akkor bemész olyan mellékutcákba, ahol eltévedsz, messzebb kerülsz az úttól, a befejezéstől.
Most a jobb agyfélteke irányít, a bal csak beledumálni akar a tiszta, isteni, kreatív folyamatokba.

Kívánom, hegy ebben a két napban érkezzen meg a tökéletes megoldás ötlet, ember, vagy „véletlen” útján olyan feszültséget okozó gondjaidra, ami előtt tehetetlenül állsz, és ezáltal ismerd fel, néha az Élet valóban többet és jobbat tud nálad és a logikus gondolkodásodnál.

Garbóczi Tünde
www.garboczitunde.hu