Áldás vagy átok? Azonos csillagjegyű szülők és gyerekeik

Pontosítom a címet: arról lesz szó, hogy ha valamelyik szülő és valamelyik gyerkőc azonos csillagjegyben született. Persze biztos van olyan is, hogy a két szülő plusz valamelyik gyerek is egyazon jegyben született, ők se kattintsanak el, inkább olvassanak tovább. A poszt aktualitását az adta, hogy nagyjából 40 variációt már bemutattam a különböző csillagjegyek szülő-gyerek viszonylatban történő találkozásairól, de arról még nem esett szó, hogy mire számíthatunk, ha „mindenki másképp egyforma”. Mostanáig.


Mérő László fenti frappáns kijelentése tulajdonképpen össze is foglalja a konklúziót, de ne siessünk ennyire előre. Nyilván megérdemelné mindengyik csillagjegy – és talán lesz is rá alkalom-, hogy egyesével végigvegyük az azonos típusok találkozásait, úgy mint Kos szülő Kos gyerek, Bika szülő Bika gyerek stb, de itt inkább a mélyebb, minden párosra érvényes dimenziókba pillantunk be. A páros alatt azt értem, hogy a Nap-jegyek egyeznek meg, az aszcendens egyezőség sokkal gyakoribb.

Véletlen az egyezőség?
Egyetlen születési időpont sem véletlen, mindenki akkor születik, amikor a számára, az életterve szempontjából a legideálisabbak a körülmények. Tanulni jövünk és ehhez mindenkinek más tanítókra és iskolára van szüksége. Első nekifutásra, az életünk első felében azt a jegyet érdemes felfedezni és kiaknázni, ahol az aszcendensünk és a Napunk áll (utóbbi a születésnap idején aktuális csillagjegy), a következő életfélben pedig az ellenkező jegyeket érdemes „megtanulni”.

Visszatérve a témánkhoz: az mindig egy plusz tanulás, ha a valamelyik szülő a gyerekével azonos jegyben otthonos. Első kézből lehet a trükköket ellesni. Persze a szülőnek komoly feladat az állandó tükör, amit a gyerek tart elé: néha idegesítően viszontlátja magát benne, máskor el van ájulva, hogy mennyire hasonlít. Mindkét irány torzít és érdemes visszatérni a csábítás ellenére is ahhoz, hogy a csemete egy önálló lény. A hasonlóság nem jelent ugyanis azonosságot sem a jellem sem pedig a sorsfeladatok szintjén! További 9 bolygó számtalan összefüggése színesíti ugyanis a jellemet, nincs két egyforma karakter. A Nap-jegy egyezőséget úgy lehetne lefordítani, hogy az azonos csillagjegyűek A-ból B-be mennek, de az útvonal eltérhet (míg másoknál ez úgy néz ki, hogy a szülő A-ból B-be megy a küldetésének megfelelően,d e a gyerek lehet, hogy A-ból Z-be tart, mert neki meg az a leckéje. Vagy nem is A-ból indul.).

Érdemes észrevenni az egyezőségeket és főleg a bosszantó tulajdonságokat: ami bosszant, ott kell szembenézni önmagammal. Ez egy remek és olcsó lehetőség a mély önismeretre. Aztán az is figyelemre méltó, hogy hogyan lehet ugyanazt másképp csinálni, nem nagyon, de épp emészthetően másképp. Remek alkalom a személyiség finomhangolására. Nyilván ezek a taktikák kezdetben csak a szülőnek jelentenek mozgásteret, később azonban a gyereknek is, főleg, ha a kapcsolat biztonságos és intim, amiben érdemesnek látja követni a példát.

A személyes véleményem az, hogy mindig legyen gyanús egy olyan gyereke jelenléte a családban, aki a szülőével azonos csillagjegyet képvisel. Keressük meg a közös feladatot! Lássuk meg egymásban a tanítót. Mert ezek a kapcsolódások azért alakultak így, hogy a gyerek valamit megtanítson a szülőjének. Minden szülő-gyerek kapcsolat erre épül, de az azonosságot képviselők még inkább.

Forrás: gyerekhoroszkop.cafeblog.hu