Születéskori holdfázisunk és a bennünk élő nő

Asztrológiai szempontból mind a Vénusz mind pedig a Hold csillagjegybeli helyzete (és fényszögei) meghatározóak, ezekről már sok szó esett itt a blogon. Most valami egészen más összefüggést vizsgálunk, remélve, hogy új dimenziókhoz juthatunk a bennünk élő nő megismeréséhez, elfogadásához és kiteljesítéséhez.


Tudvalevő, hogy a Hold négy fázison megy keresztül minden hónapban: a telihold állapotát a fogyó hold az újhold majd pedig a növő hold állapota követi. A személyes horoszkópunkból kiderül, hogy melyik holdfázisban születtünk, és ez beszédes lehet arra nézve, hogy a bennünk élő kötődő-tápláló NŐ milyen is valójában. Milyen nők vagyunk az ösztöneink szintjén. A holdfázisokat a görög mitológia egy-egy passzoló istennőjével társítjuk, hogy színesebb képet kapjunk magunkról, de az analógia egyáltalán nem kötelező, ki-ki rajzolhat magának más nő-képet az ismertetett fogalmak mentén. Sőt az lenne a jó, ha rajzolnánk is, ténylegesen, papírra! Kalandra fel!

Tudnivalók a helyes értelmezéshez: a nőképünket több dolog alakítja, ez itt egy komponens. Kezeljük ezért az egész részeként, de semmiképp kizárólagos szabályrendszerként. Bővebb felvilágosítást a horoszkóp egésze adhat. A holdfázisokat magunk is könnyedén megállapíthatjuk a horoszkópunkból: tegyük képzeletben vagy vizuálisan a Napunk mellé a Holdat, mintha épp újhold lenne, most nézzünk meg, hogy ha innen indulna a Hold a zodiákusban ténylegesen hol helyezkedik el: ha a Nap „után” áll, akkor növőhold van , ha épp szemben áll a Nappal, akkor telihold; ha pedig a Nap „előtt” áll valamelyik csillagjegyben, akkor fogyóholdkor születtünk.

Példa:
Mérleg Nap-Halak Hold: növő hold fázis
Rák Nap- Bika Hold: fogyó hold fázis
Kos Nap- Szűz Hold: növő hold fázis
Skorpió Nap-Oroszlán Hold: fogyó hold fázis

FOGYÓ HOLD – PERSZEPHONÉ
A nőiségünk állandó megerősítést igényel, folyamatos fejlesztést, mert „magától” csak fogy. Minden zuhan, amit nem emelünk tartja a mondás és mi ez különösen is érzékelhetjük: munkálkodnunk kell az eszköztárunk karbantartásán, méghozzá a hétköznapok szintjén. Nem nagy drámai átalakulásokra van szükség, hanem folyamatos, jó érzéssel eltöltő csiszolgatásra.Perszephónét Hádész rabolta el, hirtelen, otthona félig az alvilág lett. A fogyó hold tendenciája arra mutat rá, hogy a sötétség felé tartunk, fel kell tárnunk nőiségünk sötét, ösztönös, akár szégyellt vonásait is és felszínre kell hozni őket! Hiszen az istennő a napvilágon is él! Akkor tudunk igazán ragyogni, ha tisztában vagyunk az árnyékos női vonásainkkal is, sőt használjuk is őket. Két világ között ingázni nem könnyű feladat, de a személyiségünk nagyon vonzó, hiszen a misztikus sötétség is a részünkhöz tartozik.

ÚJHOLD – HEKATÉ
Újhold idején az ég sötét, a Nap együtt áll a Holddal, egymást árnyékolják, egymáson vívnak. Ez is egyfajta harc, de egészen más, mint az együttállás, a telihold. A Nap és a Hold fényszöge ilyenkor merkúri jellegű, ami azt mutatja, hogy lelkünk kommunikálni akar, személyiségünk (NAP) a lelki rezdüléseinken keresztül nyilvánul meg a legtermészetesebben. Boszorkányos erővel bírunk, ha tudunk róla, ha nem! Az a dolgunk, hogy elvarázsoljuk a másik nemet. A boszorkány életforma azonban az egyedüllétet is kultiválja: igényünk van a kapcsolatban is magánszférára, barátnőkre és spirituális részünk megélésére. Tudnunk kell, hogy van bennünk valami félelmetes és respektet keltő vonás. Nem tudatosan vívjuk ki, de erősnek, határozottnak látnak bennünket, akivel nem jó összeveszni. Hekaté a bölcs nő képe is, ezért általában idősebbnek látszunk, vagy idősebben gondolkodunk a korunknál. Ha elmélyedünk Hekaté mitológiájában, könnyebben megbarátkozunk a mélységeinkkel.

NÖVŐ HOLD – ARTEMISZ
Erről a sportos, szűzies, vagány istennőről nem sokaknak jut eszébe a Hold. Pedig nagyon is holdistennő, hiszen a szülés és a csecsemők védelmezője is ő. Bár ő maga nem anya, sem nem feleség tanácsadónak azért nem rossz. Az a helyzet, hogy nagyon szép, vonzó, csábító a bennünk élő nő, ha növő holdnál születtünk. Van bennünk valami, ami a másik nemet lázba hozza és megtermékenyítésre sarkallja. Ámde mi magunk nem annyira vágyunk gyorsan beteljesíteni a család ideálját. Gyakorta halogatás, menekülő útvonalak választása kerül előtérbe. Inkább mások gyermekeit babusgatjuk és ez így épp elég is nekünk. Vadászni szeretünk persze, de nehezen adjuk fel női függetlenségünket, büszkeségünket. Ott van bennünk a kislány és a kamasz is, aki az ifjúsága szabadságát nehezen engedi el, adja fel. Növő holddal sokszor botlunk szokatlan kapcsolati formákba és az a szerencsés, ha csak megbölcsült, lecsillapodott állapotunkban alapítunk családot.

Forrás: http://kulcsaparkapcsolathoz.hu/