Szülő-gyerek kapcsolat: az Ikrek-Mérleg páros

Egy szóban a lényeg: inspiratívak! Tele vannak tervvel, ötlettel, kíváncsisággal. Az otthon-ülés bizony nem az Ikrek-Mérleg páros sajátossága, mindenütt jó, de leginkább ott, ahol sokan vannak-vallják. A szerencse az, hogy mindketten nyüzsik!


Ha a csemete az IKREK és a szülő a MÉRLEG (aszcendensű)

A bébi már a kiságyban nagyon érdeklődő, a Mérleg szülő pedig igen örül élénk gyermekének. Őszintén szólva már alig várják mindketten, hogy nekiinduljanak a Világnak! Kezdettől fogja jókat beszélgetnek, a kommunikáció mindig fontos közös pontjuk marad. Mindent meg tudnak beszélni. Inkább csacsognak, mint a háztatártási teendőkkel bíbelődjenek. Amint lehet, jönnek-mennek, a lakásban mindig van egy-két barát. Egymás baráti körének részei, nem számít a korkülönbség. Lelkesen szerveznek programokat és nem esnek kétségbe az élet csipp-csupp dolgai láttán. A környezet szétszórtnak, bohókásnak látja őket, de nekik így jó. Amiben viszont nem jók, az a rend-rendszer tartás, a kötelességtudat és a felelősségvállalás. Ezekben a Mérleg szülő nehezen mutat példát hitelesen. A konfliktus-kezelést sem otthon fogja megtanulni a csemete. A Mérleg szülő ugyanis azt vallja, hogy az élet igazából szép, az Ikrek gyerek pedig készséggel hisz ezt el, hiszen ez a könnyebb út számára is.

Ha a gyerkőc a MÉRLEG és a szülő az IKREK (aszcendensű)

Ez a páros is remek, ha egy vidám, humoros, kedélyes, laza duót szeretnénk látni. Keveset bajlódnak a problémákkal (kisiklanak előlük), nem gondolnak mélyen bele az élet nyomasztó folyamataiba. Az Ikrek szülő számára a Mérleg gyerek valóságos főnyeremény, mivel alkalmazkodó és derűs, nehéz kizökkenteni a nyugalmából és nem bánja, ha mozgalmas az élet. Voltaképpen sokszor bánja, de nem hisztizik ekkor sem. A Mérleg gyerek inger-igénye kevesebb, mint a szülőé, néha jól esnek lustán révedezni is, de arra ritkán adódik alkalom. Show must go on!- ez a jelszó. Picit gyors a tempó, főleg, amikor ismeretszerzésről van szó: a Mérleget egy virág nézegetése jobban lenyűgözi, mint a tizedik logikai játék egymás után. Az Ikrek szülőnek nem szabad tehát bedőlnie a látszatnak, hogy a csemete pont olyan, mint ő és ugyanazt szeretné. Hasonlót szeretne, de kisebb mennyiségben és jobb minőségben. Az a szerencse ebben a párosban, hogy könnyű egymást elfogadni, ami leginkább a változások korszakában nagy áldás. A Mérleg csemete hálás a kissé hebehurgya, de mégiscsak vagány szülőért, akire mindig számíthat, mert ahogy az időpontokat, úgy a sérelmeket is hamar elfelejti.

Forrás: www.gyerekhoroszkop.cafeblog.hu