Az első egy év: alvás, evés, mozgás (Kos, Oroszlán, Nyilas babák)

Minden tűzjegy elemi igénye az önkifejezés, és erre már a kiságyban ráéreznek. Mindhárman más módon tudatják a világgal, hogy jelen vannak, de valahogy tudatják! A három alapfunkciót is áthatja a harsányság, különlegesség utáni vágy és a szenvedély, ami a tüzes babák jellemvonása. Erősek és vannak elképzeléseik a dolgokról, ami véleményünk csak az övék után jöhet, ezt nem árt szem előtt tartani, így könnyebb lesz!


A KOS babák (március 21- április 20)

Evés: Ha éhes, biztosak lehetünk benne, hogy jelzi; ha viszont nem az, akkor nincs esélyünk. A tukmálással csak az ellenkező hatást érjük el! A szenvedélyes jellem velejárója a hullámzás, a Kos babák étvágya is hullámzó, ám az mindig igaz, hogy ha éhesek, azonnal kell enniük. A türelem nem a fő erények és nagy a baj, ha alapvető igényeikben szenvednek csorbát, mint például az evésnél. Mivel örökmozgó, nincs biztonságban semmi körülötte, minden maszatos lesz. Nos az evés vele nem egy meditatív tevékenység, sokkal inkább idegpróbáló akció. Amit ráadásul ő ebben a formában élvez igazán!

Alvás: Csak a kifárasztásos taktika működik. Magától nem pihen le, fütyül a szabályokra és ráadásul jó sok erővel van megáldva. Bírja a gyűrődést. Kevés alvás is elég neki, mert hamar regenerálódik. Ezt is felesleges eröltetni, mert nem old meg semmit. Ha tudjuk, strapáljuk le és akkor gyorsan és könnyen álomba merül.

Mozgás: Minden mennyiségben! Mindene jár folyton, atletikus alkat, ha eldől, lehuppan, egy pillanat múlva már megy is tovább. Kísérletezik a testével, a határaival és addig próbálkozik, amíg nem tudja megvalósítani, amit kigondolt. Utál egy helyben, beszorítva lenni, a járóka nem az ő világa. Neki szabadság kell. Menni is azért tanul meg korán, hogy izgalmasabb kalandokra is vállalkozhasson. Ha lehet, legyen sokat friss levegőn, ez nagy örömmel tölti el, és a fenti témák sikeréhez is hozzájárul.

 

AZ OROSZLÁN picik (július 23- augusztus 22)

Evés: Válogatósak és szeretik, ha szépen megterítve telik az étkezés. Adjuk meg a módját, elvégre egy kis hercegről/hercegnőről van szó. Lehetőleg vegyük körül minél többen, érezze magát társaságban. Játékoskedvét az asztalnál sem adja fel, ezért jó, ha a tálalás játékos, vagy az etetésbe csempészünk valami mókát. Legyünk kreatívak, értékelni fogja. Az étvágyát nagyrészt az a határozza meg, hogy mennyire találja unalmasnak vagy szórakoztatónak az evést, mint programot. Nem egy haspók, de ha kellően vicces, érdekes, amit lát, akkor szépen eszik.

Alvás: Jó az alvókája, szeret lustálkodni. Az nem biztos, hogy épp a megfelelő időben. Utálja, ha nem engedik aludni. Szeret kint aludni a friss levegőn, félárnyékban, a szobában pedig a meleg körülményeket kultiválja. A kora előrehaladtával stabilizálódik az alvása és nő az alvásigénye.

Mozgás: Nem lételeme a mozgás, azt viszont nem szereti, ha bármiről is lemarad, netán hátrányt szenved, ezért megy, kúszik. Szó szerint előtérbe tolja magát. Szeret szem előtt lenni és ha ehhez menni kell, hát menni kell. Később sem lesz meghatározó számára a teljesítmény, magában a mozgásban nem talál örömet, csak abban, ahová általa eljuthat.

 

A NYILAS csemeték (november 23-december 21)

Evés: nem túl evés-orientált, inkább bohóckodni ül az asztalhoz. Együnk vele együtt, mert roppant kíváncsi, hogy mások mit csinálnak. A rendszeresség nem az erőssége, de nem fog éhen halni, mert a Jupiter révén jól gazdálkodik a bevitt tápanyagokkal. Nehéz a figyelmét lekötni, trükközni kell, ezért az evés nem egyszerű program vele. Pláne akkor, ha már megy is.

Alvás: Ha úgy érzi, elég inger érte, akkor jól alszik. Mozgatást, mesélést nagyon szívesen vesz, mint álomba édesgető taktikát. Az sem baj, ha van egy kis rítus az altatásban, amit minden alkalommal pontosan megismétlünk, de különböző módokon a napszakok függvényében. Ez segít ráhangolódni és megértetni, hogy mi következik. Ha egyszer elaludt, nem zavarja meg semmi.

Mozgás: Sokszor előrébb jár a feje, mint a lába, ezért esik-kel. Nem szeret nagyokat huppanni, sérülni, ezért óvatos. De ugyanakkor vonzza minden újdonság, ezekért kockáztat. Nem érdemes a lakást új berendezési tárgyakkal ellátni azidőtájt, amikor járni kezd, mert nem fogunk győzni menni utána. Nem szereti, ha visszafogják, korlátok közé szorítják, ekkor erősen megnyilvánul a türelmetlen énje. Alig várják, hogy kitörhessenek és a saját szabályaik szerint mozoghassanak. Nagy mutatványokra számíthatunk!

Forrás: www. gyerekhoroszkop.cafeblog.hu