Feng shui asztrológia 2015

Beszélgessünk 2015-rôl, ki-mire számíthat az év folyamán. Elôször pár szóban a feng shui asztrológiáról. Valójában a kínai tradícióban ilyen nincs, hogy feng shui asztrológia. Van viszont több sorselemzô és önismereti módszer, ezek közül az egyik a 9 csillag ki/csi rendszer. Ezen a furmányos néven akár el is áshatta volna magát, szerencséjére azonban 1997-ben - egy angol feng shui szakértô, Jon Sandifer segítségével - új névvel, azaz Feng shui asztrológiaként került be a köztudatba.


 



Az asztrológia sem a legpontosabb definíció, hiszen itt nem a csillagok és bolygók állásával és azokból következô hatásokkal foglalkozunk, hanem a Földön mûködô energetikai hatásokkal, s hogy ez alapján mire számíthatunk egy adott idôszakban. 



 



A feng shui asztrológia lényege



Elôször is a periodikusság. 9 évbôl álló ciklusok követik egymást, és a 9 éven belül mindegyik év más-más jellegû, aszerint, hogy inkább yangosabb-e (azaz dinamikus, eseménydús), vagy yinesebb (csöndesebb, befelé forduló). 



Ebben a rendszerben 9 személyiségtípust különböztetünk meg, ám ezeknek rengeteg variációja létezik, mivel a teljes személyiségelemzés 3 személyiségszámot határoz meg a születési dátum alapján. Amikor ezeket a számokat (alapszám, karakterszám, energetikai szám) kiszámoljuk, akkor sem csak az égi konstellációk hatásait figyeljük, hanem azt, hogy az egyéniség, a születésétôl milyen földi energetikai mintát hordoz magában.



Ez az energetikai minta azután a temperamentumban, a gondolkodásban, a cselekedetekben és a többiekhez való viszonyunkban bizonyos módon nyilvánul meg.



A személyiségszámok az 5 elemi változás (az energia ötféle megnyilvánulása) valamelyikéhez tartoznak, illetve egy személyiség család tagjaiként jelennek meg. Ez a yin és yang, valamint a qi (csi, csí, chi) sokféleképpen árnyalt felségterülete, de itt és most, akárcsak eddig, megpróbálom közérthetôen tálalni.



Mintha a kandalló elôtt ülnénk, és habos kávét szürcsölve beszélnénk át a 2015-ös évet. Rendben? :)



 



9 alapszemélyiség



A személyiségcsalád tagjai: 



 



6 -os Fém az Apa (a vezetô), 2-es Föld az Anya (a gondoskodó)



 



3-as Fa a legidôsebb fiú (a termékeny kreatív), 1-es Víz a középsô fiú (a független erô) 8-as Föld a legfiatalabb fiú (az önmegvalósító)



 



4-es Fa a legidôsebb lány (a szellemiség ura), 9-es Tûz a középsô lány (a ragyogó társalgó), 7-es Fém a legfiatalabb lány (a mélységek, magasságok kalandora)



 



5-ös Föld a hetedik gyermek (az öntörvényû különleges)



 



A személyiségtípusok elnevezése a yin és yang jellegre utal. Bárki, egy nô is lehet 6-os Fém Apa típus, ez pl. a belsô tartásra, vezetôi hajlamokra utal. 



 



Elôrejelzések



Éves, vagy hónapos elôrejelzést az alapszám alapján készítünk, a másik két személyiség számnak ebben nincs szerepe. Az alapszám alapján látjuk, hogy milyen tendenciákra számíthatunk az év folyamán, hogyan tudjuk kihozni belôle a legtöbbet, mitôl érdemes tartózkodnunk, és egészségünkért mit tehetünk.  



 



Keresd meg az alapszámod!



Az alábbi táblázatban megtaláljuk az alapszámunkat.



 











 



FONTOS



 



1. Mindig vegyük figyelembe, hogy nô, vagy férfi alapszámát keressük-e, mivel ezek eltérnek egymástól. (Például az 1966 májusában született férfi alapszáma 7-es Fém, a hölgyé pedig 8-as Föld.)



 



2. Mivel az újév ebben a rendszerben január 1. helyett pár héttel késôbb kezdôdik, így késôbb is fejezôdik be, ezért akik év elején születtek, az újév dátumáig még az elôzô évhez tartoznak, alapszámukat így keressék. Pl. az 1951. február 6.- án született hölgy alapszáma 2-es Föld, ám az 1951. február 5.-én született hölgyé 1-es Víz.  A táblázatban pontosan szerepel mindegyik újév idôpontja.  



 





 




Mi vár rád 2015-ben ?



Elôször egy rövid áttekintés, a következô részben alaposan kifejtjük ezeket. 



 



1-es Víz



Mozgalmas, pozitív, energikus éved lesz, tele eseményekkel, sikerrel és támogató tendenciákkal. Mivel nem szoktál csak úgy, tervezés nélkül az események sodrában lenni - inkább magad határozod meg a tempót - ezért az év fárasztó is lehet. Viszont itt az alkalom, hogy elkezdjed a régen dédelgetett álmok, tervek bevezetését, megvalósítását. Mostantól 3-4 éven át az aktív jellegû energia lesz a társad. Új lehetôségek jelennek meg, és a terveidhez szükséges eszközök is rendelkezésedre állnak. Szinte mindennap történik valami, ami közelebb visz a megvalósításhoz, ráadásul  mindenben a külvilág támogatása kísér. Dinamizmus és fejlôdés, találkozások és ötletek, események és meglepetések... Csak bírjad a határidônaplóval és cérnával ;) :)



 



2-es Föld



Biztosan tapasztaltad, hogy kb. 2013-tól megjelent egy nagyon mozgalmas, erôteljes hullám az életedben. Ez a dinamizmus azután áttörô erôvel jelentkezett az elmúlt év folyamán. Folyton készenlétben kellett lenned, mindig volt valami megoldani- és rendezni való, miközben késztetést érezhettél arra, hogy a "Ki vagyok én?" és "Hol a helyem?" kérdésekre új válaszokat keressél. 2015 folyamán folytatódik a gyors, feszes tempó, mintha egy folyamatosan gyorsuló táncban vennél részt. A környezeted igényt tart rád, a munkádat értékelik, mindeközben sürgetést érezhetsz arra is, hogy az önmegvalósítás útjait eddig szokatlan módon próbáld ki, akár egy másik munka, akár pedig valami kreatív tevékenység formájában. Ne feledd, hogy ahhoz, hogy bírjad, rendszeresen pihenned és lazítanod kell, valamint gondoskodnod a raktáraid feltöltésérôl. Ezt leginkább a tartalmas kikapcsolódás, az egyedüllét, csend, halk, finom zene, mértékletes, és nagyon finom, tápláló étkezések biztosítják számodra. 



 



3-as Fa



Mozgás, sodrás, pörgés. Csupa dinamizmus, elôre nem látható eseménysor, melyben te vagy a fôszereplô. Ez az év a nagy Esélyek, sanszok éve. Ha most meglovagolod a lehetôségeket, ha nem hátrálsz meg, akkor olyan dolgokat tudsz megvalósítani, amiket eddig csak tervezgettél, vagy álmodtál róla. Ne félj bele vágni és tenni, hiszen az éved tendenciái a külvilág támogatását is feléd fordítják: megtalálod segítôidet, szövetségeseidet, és ha kitartó és türelmes vagy, minden helyzetbôl kihozod a legjobbat! Mindaz, amit ebben az évben létre hozol, nagy hatással lesz az elôtted álló 9 évre, ezért jó alaposan válogasd ki az életképes ötleteket és indítsd útjukra ôket. Ami bizonytalan, aminek nem látod az alapjait, azt viszont kíméletlenül tedd félre. A sok tennivaló mellett figyelj oda az egészségedre, mert jelentkezhetnek olyan kisebb-nagyobb bosszantó problémák, amikkel az elôzô 9 éves ciklus során nem foglalkoztál, de amelyek megoldását nem halogathatod tovább. Az év folyamán nagyon figyelj a rendszeres pihenésre, valamint az érzelmi egyensúlyod megôrzésére. Ha egyedül nem megy, keress föl segítôket, akik különbözô módszerekkel támogatják a belsô harmóniád megtalálását. 



 



4-es Fa



2015-ben végre picit alább hagy az a nagyon erôs iram, amit az elôzô 2-3 évben éltél át. Cserében egy érettebb, nyugodtabb típusú energia támogat, amely ezzel együtt az elôre lépés lehetôségét, elismerést és anyagi támogatásokat hozhat magával. Ha az elôzô évben kiálltad a féke vesztett, fárasztó erôpróbákat és helyt álltál mind a nyilvánosság elôtt, mind pedig magánéletedben, akkor megnyílik elôtted egy nyugodtabb, minôségi terület, ahol vezetôként, vagy elismert egyéniségként, illetve egy kisebb-nagyobb csapat élén állva tekinthetsz az Életnek nevezett terepre. Ráadásul nemcsak te élheted át ezt a minôségi változást, hanem mások is értékelik rátermettségedet. Az új megbízások, elismerések elôl nem bújhatsz el. Bár nem a te mûfajod a dicséret, azért fogadd csak el, hogy a megbecsülés egy természetes szükséglet, amire az elôzô években tetteiddel rászolgáltál. Az év folyamán jót tehet számodra az utazás, ezzel együtt pihenj, amennyit csak bírsz!



 



5-ös Föld



Egy igazán kellemes, tudást és játékot, könnyed, bohém felhangokat ígérô évnek nézel elébe. Az élet megmutatja mind a játékos oldalát, mind pedig a tudásod elmélyítésének lehetôségeit. Ha eddig nem tetted, akkor kipróbálhatsz új területeket, mindez a személyiséged fejlôdéséhez és a jövôbeli terveid kovácsolásához ad hozzá. A dolgaid gördülékenyen alakulnak, és az elôzô évek tevékeny, mozgalmas periódusait egy elmélyültebb idôszak váltja fel. Sok hasznos, kellemes találkozásnak nézel elébe. Kapcsolatépítés, ünneplések, kikapcsolódás, mind az éved motívumai. Amire oda kell figyelned: teljesen új terveket, vállalkozásokat lehetôleg ne idén indíts el, vagy ha mégis ezt szeretnéd, akkor nagyon figyelj a részletekre, megállapodásokra, és arra, hogy ki mit mondott. Mindent rögzíts írásban, mert az év a kommunikáció terén hozhat kisebb bosszúságokat, félre érthetik, amit mondtál, vagy te értelmezed másként, amit hallottál. Ezt elôzheti meg, ha mindig tisztázod az adott témát. Az anyagiak terén is kellemes gyarapodásra számíthatsz, azonban fogd vissza magad a kiadások, költekezés terén. 



 



6-os Fém



A 2015-ös év az átmenet és a lassú mozgás éve lesz. Vezetô típusként kimondottan szereted az eseménydús helyzeteket, amiknek élére állhatsz és meglátásaiddal, kompetenciádat bizonyítva mutathatod az irányt, ám ez az év sajnos nem ilyen. Most elsô sorban azzal érdemes foglalkoznod, hogy belül fejlôdjél, tudásodat, személyiséged elhanyagolt részeit gondozd, fejleszd. A visszafogott, csöndes periódust nem viseled könnyen, de ne csüggedj, ez a vihar elôtti csönd éve, amikor rákészülhetsz egy sokkal mozgalmasabb idôszakra. Most a raktáraidat kell feltöltened, és törekedned arra, hogy a kommunikációdban tiszta, egyértelmû legyél. Ez kulcsfontosságú lehet, ha kihagyod, akkor az események öntörvényû aktivitásba kezdenek, és nehezebb lesz átlátnod, ki-hogyan viszonyul az adott helyzethez. Késztetést érezhetsz arra, hogy el- és kivonulj egy-egy eseménybôl, vállalkozásból, kapcsolatból, de ez nem a legjobb stratégia! Inkább legyél türelmes és szánj idôt a részletek tisztázására, valamint kérj segítséget és beszéld át a kényes kérdéseket. Az egészségednek akkor teszel a legjobbat, ha minél többet mozogsz, a hozzá állásodnak pedig, ha mások álláspontját is megvizsgálod és elfogadást gyakorolsz. 



 



7-es Fém



Sokszínû, mozgalmas, lelkesedéssel és örömmel teli év vár rád. A fókuszban érezheted magad, ami nemcsak kellemes, hanem igen fárasztó helyzeteket is hordoz. A legfontosabb, hogy készülj fel a váratlanul felpörgô tendenciákra és keress szövetségeseket, segítôket, akik átvesznek a rád háruló terhekbôl, feladatokból. Az év az elismerést, hírnevet is támogatja, ezért számíthatsz arra, hogy az elôzô években megalapozott tevékenységedet, tetteidet jutalmazzák. Jelentôsége lesz a találkozásoknak, új barátságok születhetnek, ám mindaz, amiben már nincs hajtóerô, egyszerûen háttérbe szorul, elcsitul. A sok pozitívum mellett, amit az öröm, ragyogás, fókusz, kitörô lelkesedés jelent, az év kettôsséget is hordoz, felvillantja a hibákat, nyilvánosság elé viszi a rejtett, rendezetlen motívumokat, a szüntelen lobogás pedig kifáraszt, kiégést, fásultságot hoz. Ezért érdemes nagyon oda figyelni a ritmusra: aktivitás-pihenés egyensúlyára, a testi-lelki feltöltôdésre, valamint az egészséges, mértékletes életmódra, mely biztosítja, hogy a legfôbb motor, a szív ne fáradjon ki. 



 



8-as Föld



Egy csöndes, vissza fogott, hûvös évre számíthatsz. Ez nem a vállalkozások beindításának kedvez, inkább a tervezés, a jövôd elôkészítésének és a lehetôségek megkeresésének idôszaka, amikor új területeket fedezhetsz fel és új távlatokat pillantasz meg, olyan részletekkel, amiket eddig szinte észre észre se vettél. Tanulás a világról, másokról, önmagadról, és a "Mit kezdjek magammal?" kérdés alapos körbe járása, célok, válaszok keresése a legfontosabb tennivalód. Az év nem adja könnyen a sikert. Ahhoz, hogy eredményt érjél el, magadnak kell megmozgatnod minden követ. Nagy dolgokat ne várj, sok minden új alapokra helyezôdik, pl. érettebben viszonyulsz helyzetekhez, emberekhez, döntésekhez. A pszichológia és a szenzualitás, vagyis a lélek és az érzékiség tapasztalatai, élménye hangsúlyt kapnak, emellett a kommunikáció, és az önkifejezés eddig szokatlan formái is fölmerülnek, mint lehetôségek. Az év alapból sok érzékenységgel ruház fel, szükséged lesz rá, hogy halljad: fontos vagy, szeretnek, hiszen az önbizalmad ide-oda hullámzik majd…Ne felejtsd, hogy ezt sajnos nem várhatod el, hiszen mások más jellegû évet élnek meg. Bízzál magadban, és tervezz, keress, kutass új célok és lehetôségek után. 



 



9-es Tûz



Nem a legmozgalmasabb év, de légy türelmes, 2016-tól olyan nagy pörgés vár rád úgy 3-4 éven át, hogy ihaj! Ezekre a mozgalmas, tetterôs évekre most készülhetsz fel. Ha az elmúlt években körvonalazódott, hogy mit szeretnél tenni, akkor idén a hogyan kérdéseivel, a megvalósítás körülményeivel, az elôkészítéssel érdemes foglalkoznod: hogyan, kivel, kikkel szeretnél a késôbbiekben együttmûködni. Ehhez föl kell mérned az esélyeidet, referenciákat készítened, és józanul kiállnod önmagadért. Vadonatúj dolgokat idén még nem érdemes elkezdened, mert az éved inkább az elôkészítésnek kedvez. Ha el is indítasz valamit, vagy elfogadsz egy megbízást, ügyelj, hogy másokkal szövetkezve, vagy a legjobb eszközöket használva tedd, hogy ne fáradj ki. Még nem értél abba a mozgalmas stádiumba, amelyben erôn felül meg tudnál felelni a sokféle kihívásnak. Ha megkínálnak egy vezetô pozícióval, lehet, hogy okosabb még nemet mondanod. Az éved energiája még nem elég erôteljes ahhoz, hogy a külvilág felôl érkezô támogatást meghozza számodra. Rendszerezés, kapcsolatépítés, szövetségesek keresése, az elvarratlan szálak feldolgozása mind fontos feladatok az év folyamán. Az egészségmegôrzés terén ebben az évben a legfontosabb a rendszeres mozgás és a lelki karban tartás, az önbizalom erôsítô és relaxációs technikák.