Jin Föld – Disznó hónapja – A Majom évének végrehajtója

Elengedheted a felkötött gatyákat, itt van a vizsgabizottság, megmérettet és eredményt hirdet

  1. november 7.-én 7:49 perckor megkezdődött az a Disznó hónap, amely ebben az évben sokunk életében a legnagyobb változást hozhatja el. A Sorsforduló kifejezés is simán megállja a helyét, maximum még nem annak tűnik, de a Kakas évének kezdetéig bőven azzá válik
Az eddigi hónapokban, sőt még a 2 nappal ezelőtti hétvégén is tudtál azért tenni, hogy mi, hogyan, mikor változzon, de innentől pihi van, hamarosan a kezedből a Disznó kitúrja a varázspálcát egy gyors és rövid „röffel”, aztán magadra hagy, mérlegre teszi a lelkedet, mint az egyiptomi mitológiában Anubisz, Hórusz és Thot. Vajon beléphetsz-e olyan könnyű lélekkel Ozirisz halhatatlan birodalmába, mint Maat tolla? Lelked szabad, vagy nehéz valamitől? Menyország, vagy pokol a következő helyszín?

Itt a kérdés, hogy a Disznó leharapja-e a végtagjaidat, mert szorongatsz valamit, ami már nem a Tiéd, vagy meghagyja a testi épségedet, mert elengeded, odaadod magadtól, és könnyedén, felszabadultan együtt nevettek, mulattok, hemperegtek a sok jóban életed vissza lévő éveiben? Más választás nem nagyon van, a Disznó nem szereti a variálást. Fehér, vagy fekete, fény, vagy sötétség, jobb, vagy bal. És most nem kérdez, dönt magától.

Már sejteni lehet, hogy mi érkezhet, de a következő hónapokban (2017. februárig) egyre tisztábbá és láthatóvá válik minden. Kézzel fogható lesz, ha megmaradnak a karjaid. Ha nem, akkor majd a következő hasonló időszakban szükség lesz egy kicsivel több elhatározásra, bátorságra és cselekvésre, addig meg maradj így, sodródj az árral és kapaszkodj. Most még biztos nem volt elég kánya az életed ahhoz, hogy merj lépni, és tudd, Neked ennél jobb is jut… Önértékelés, önbizalom, értékrend nem került a méltó helyére… Ez is az egyik hónap feladata volt az évben.

Sokat olvashattál erről: Változtass, ahol üres az életed, ott, ami nem méltó hozzád, nincs benne érték, szeretet, odaadás stb. Az egész év erről szól, a hónapok pedig megmutatták, mit, mikor, hogyan érdemes. A Disznó minősége tökéletesen felöleli, vagy akár be is fejezi ezt a folyamatot, lehetne akár az év vége is, a következő két hónap pedig februárig már csak megadja és fokozza a jutalmat.

De még itt a Disznó, nézzük a lehetőségeit, azt a kettőt.
Nem szabad elfelejteni, hogy a fő feladata a segítségnyújtás és nem a kicseszés. Ha valami történik veled az elkövetkezendő 3 hónapban, ami kiüt, mint Tyson, az LSD, vagy a bárányhimlő, akkor próbálj meg az helyett, hogy panaszkodsz, önsajnálsz és nyafogsz, ránézni úgy a dolgokra, hogy „Na, vajon ez mi a francért kell nekem?” Keresd a múltból érkező, de a jövő felé mutató okokat.
Kirúgnak az állásodból? Elhagy a szerelmed? Beteg leszel? Tuti voltak jelek az évben erre, de Te csak kivártál, hátha jön Harry Potter, és majd az Ő tudománya segít…
Elhiszem, hogy a pofontól agyrázkódást kapsz, és igen, ráz, fáj, csíp. Ne panaszkodj, hisz majd egy évig nem csináltál egyebet, csak csukott szemekkel tartottad az arcodat közelebb az ökölhöz. Hurrá, akkor nincs más vissza, mint hogy tanulj belőle, mert amint ezzel meg vagy, Neked is jön az ajándék!
Kirúgtak? Ismerd fel, hogy utáltad már a munkádat, a főnöködet, a szagot a helyszínen, és a szíved mélyén eljöttél volna, de vártál, hátha valaki pont érted kap két kézzel, mert annyira jól dolgozol… Elhagytak? Mélyen tudtad, hogy gáz van, vagy igaz, Te is kifelé nézegettél, untad az egészet, de nem léptél, mert vártad, hátha megment valaki… Betegség? Nem voltak előjelek? Érzések, hogy változtatni kellene? Elárulom, még a hírtelen balesetnek is vannak előzményei, egy komolyabb betegség pedig hetekig, hónapokig, évekig alakul ki. Mindig van választás, minden pillanatban, most is!

A lényeg, hogy ez a jármű elment, viszont még a közelben araszol, néha lassít és utolérheted, ha átgondolod a történetedet és belátod, hogy nem a főnök, az ex, vagy az orvos a hibás a bajaidért, hanem egyedül Te. Elég kemény pofon ez is, de ezzel kiválthatod az élet ütéseit. Vagyis a felzárkózás a felelősségvállalásban gyökeredzik. Igen, tudom, fáj, nekem is, és szar az egónak, de akkor is. Rajtunk múlik a saját szemetünk, mi csináltuk, mi is tudjuk kivinni.
Ez az egész nem azért van, hogy megsimogassa a kis buksidat, és azt mondja, hogy jól van, cuki és édes vagy, nem baj, majd legközelebb sikerül, maradj rab, nem számít, hisz azok is boldogok, vidámak, sikeresek… A nagy francokat, színtelenek, gátoltak, depisek. Ez azért van, hogy felrázzon.

Kaptál haladékot bőven a szabadulásra, ezt is be kellene látni. Ez most a kőkemény asztrológiai értelemben vett Halál. Aki az egyik legjobb barátod, ha hiszed, ha nem. A jövőben fogsz rájönni, most egyszerűen bele kellene halni az értéktelen életbe. Fizikailag, lelkileg, szellemileg. Minden halál egy emelkedés. Minden halál egy születés. Minden halál egy új élet!

Persze ne csomagolj, vagy indulj el pucéran a nagy semmivel világgá. Azon a területen zajlik csak ez, ami kihalt körülötted, ami hulla, élettelen. Ami él, azt táplálni kell legjobb tudásod szerint, hogy fejlődjön, kiteljesedjen, még fényesebben ragyogjon. Ennyire egyszerű. Temetni, megköszönni, ültetni, locsolni, szeretni, aratni, hálát adni, elengedni… majd az egész kezdődik elölről. Most hol tartasz a különböző életterületeiden?

Halál és Újjászületés. Ha bátran szembe mentél, vagy épp szembe nézel a Halállal – megbocsátással felszabadulsz, lemondással elengedsz, bátorsággal lezársz mindent, ami nem engedett szárnyalni - és bele kezdesz valamibe, amit már régóta szerettél volna, akkor ez a hónap olyan jutalmakat tartogat, amit el sem tudsz képzelni. Lehet, hogy nem látsz még most sem tisztán, hova is fog elvinni, vagy mit hoz az életedbe, de a szívedben érzed, hogy ez kell neked, ez jó, maga a bölcsek köve. Ha valami hasonló van benned, akkor a helyeden vagy, nem számít melyik szakaszán, csináld tovább a saját ritmusodban.

Fontos! Elég, ha egy életterületeden aktív a változás, mert a többi hozzá fog igazodni! Ez a Majom évének legnagyobb ajándéka. Akarj, tegyél egy apró lépést, a többit megcsinálja helyetted, úgy, ahogy még Te sem tudod. A szándék legyen meg és egy icipici cselekedet.

Sokan már a 2017. Kakas évével foglalkoznak, de érdemes lenne még az energiáinkat 100%-ig erre az időszakra fordítani, mivel az év 3 legjelentősebb hónapja következik, és ettől függ, hogy milyen lesz a következő éved. Nem tudom, hogy vagy vele, de eddig sem volt egy egyszerű fakocka a Majommal együttműködni, és bármilyen hihetetlen, még tudja fokozni, hisz imádja a pörgést, a nyüzsgést, a változatosságot. Kiélvezi az uralma alá tartozó évet az utolsó napig, kétség nincs felőle, bőven bizonyítja.

De azért mielőtt rád törne a pánik, a végrehajtó, meg a betörő, még mindig van egy kiskapu, amire az van írva, hogy „Felelősségvállalás az életért átjáró”. Rajtad áll, hogy kívül maradsz hátra kötött kezekkel, vagy átlépsz, és minden láncod magától a földre zuttyan. Te pedig végre megismered a szabad szárnyalás csodáját, módját, és örömét. Sőt, amíg az események nem indulnak be maguktól, addig még tehetsz is valamit, addig a kezedben a varázspálca. Hátha most és itt ettől jött meg a bátorságod. A félig tele gatyó elég jó adrenalin szokott lenni, csak nem jó megvárni, amíg teljesen megtelik, mert az megbéníthat már.

Kívánom, hogy a Disznó hava hozza meg számodra azt a változást, amire szükséged van ahhoz, hogy megélhesd minél jobban, boldogabban, szabadabban az utat, amire születtél!
Akkor is, ha az első lépések nehezek, nem tetszenek, vagy úgy érzed, hogy nem vagy képes rá. Képes vagy, tudom, mert egyrészt hiszek Benned, másrészt pedig köztudott, hogy nincs feladat megoldás nélkül.

Jöjjenek életed legfőbb feladatai! Bátorság! Így Legyen! „Röff”

Forrás: www.garboczitunde.hu