Napi üzenetek – Védekezés a szabadság ellen

A mai napon egy érdekes jelenséggel találkozhatsz mások viselkedése által, vagy veheted észre magadon ugyanezt.(!) Erős Víz energiájú nap elé nézünk, ami az érzések - érzelmek, az intuitív érzékenység, a kommunikáció szimbóluma elsősorban, és amit megtold egy jó adag felelőtlen bátorság. Ha már csak ezeket összeolvasod, láthatod, hogy jó lesz jobban figyelni, mert a lelked kinyílik - ha akarod, ha nem – és az eddigi bevált védekező mechanizmusod a sérülések ellen leomlik.


Érzékenyebb lehetsz minden szinten, de ne tarts tőle, mert igaz, hogy fájdalmasan hangzik az, hogy védtelen leszel, hogy bárki beléd láthat, vagy felpiszkálhat minden piszlicsáré dologgal, ha kell, ha nem, mégis hatalmas lehetőséget tartogat ez a lelki meztelenség a kapcsolataidban. Kicsit tudatosabban figyelve a helyzeteket, megtapasztalhatod, hogy magát a szabadságot kaphatod meg általa, hiszen az érzelmi láncokat oldja le ma rólad minden, legalábbis megpróbálja megtenni.
Persze ez nem vigasztal az adott pillanatban, amikor a porba döngölnek igazságtalanul, vagy leordítják a fejedet és Te ezen agyalsz majd napokig. Amiért jó, ha tisztában vagy ezzel, hogy Te legyél a másikkal egy kicsit toleránsabb, figyelmesebb, kedvesebb, bármilyen nehezedre esik is, mert Ő ugyanezen megy keresztül. Vagy legalább annyira legyél az, amennyire nem esik nehezedre. Rengeteg konfliktustól mentheted meg magad, ami a mai napon alakulhat ki, viszont a következményei hosszú távon megkeseríthetik a saját és a másik ember életét is. Nem kell átérezni a bajait – ezt majd holnap – csak azt tudd, hogy az Ő lelki és érzelmi világa is védtelen most, érzékenyebb, és ösztönösen védekezik a fullánkjaival.
A jelenség egyik oldala, ami ma szembetűnő lesz, az egy kiélezett állapot, ami lehet a skála legtetején, vagy a legalján. Szélsőségesség, akár pillanatonként változó érzelmek, érzékenység, érzések a boldogság és a boldogtalanság között. A mai napon törekedni kellene, hogy már úgy induljon a nap, hogy fent legyél, és meg is tudd tartani ezt az állapotot.
Egyetlen döntés az egész: „Ma nyugodt maradok, keresem a szépet, ami boldogsággal tölt el, megértő leszek másokkal, és a reakcióimat, a döntéseimet ebben az állapotban hozom meg.” Persze érezd is, hiszen ez lesz a legkönnyebb ezen a napon.
Aztán már csak pár dologra kellene figyelned:
A reggeli döntés következményeként a boldogság és öröm érzését megtartani és kimosolyogni a világba. Ugyanígy tenni a békéddel, a nyugalmaddal, a kedvességeddel és az általuk automatikusan létrejött szelídséggel.
Hagyd el ma reggel a zuhany alatt a tüskéidet, nem kell védekezés, mert az szúrni, fájni fog és másnak is fájdalmat okoz. Inkább nyisd meg a szíved környékét, kapard ki belőle a régi sebeidet, mert a mai Víz energia nem csak kinyitja az érzékeléseidet, érzelmeidet, hanem meg is tudja gyógyítani a Lelkedet. Próbáld ki, hogy pár percig a reggeli tusolás alatt elképzeled ezt az egész folyamatot, majd hozol egy döntést a végén, hogy ma boldog, vidám, nyugodt leszel, és ezt megosztod azokkal, akikkel kapcsolatba kerülsz a mai, holnapi, sőt ezután minden egyes napon…
A jelenség másik oldala, amivel találkozhatsz, az egy férfias minőség – tök mindegy, hogy milyen nemű vagy – ami abból áll, hogy a védekezés rögtön megnyilvánul támadásban, küzdésben, harcban. Akár egyetlen kérdés, hang, tett, esemény nélkül. Mintha egy görög hadvezérrel találkoznál, akinek parancsba adták, hogy foglalni kell a területeket… semmit nem adni, csak elvenni mindent, és megölni mindenkit. A cél a másik feletti hatalom megszerzése bármi áron. Ez a mai napra levetítve csupán annyi, hogy érzi a görög, védtelen, és támad, nehogy Őt győzzék le. Ezeket az embereket ma nem fogod tudni sem meggyőzni, sem lecsillapítani. Harcolhatsz, semmire nem jutsz, csak még nagyobb és hosszabb háború az eredmény. Most már viszont tudod, hogy miért lesz valaki ilyen kis kakasos ma, könnyebben megérted, hogy nem veled van baja, magával, a lelki zűrzavaraival, és a szokatlan nyitottsággal (szabadsággal?) nem tud mit kezdeni. Fél. Vicces a görög remegő térdű hadvezér. Ha segít, képzeld el azt, aki betámad egy ilyen jelmezben… máris tudsz mosolyogni, még meg is sajnálod, és olyan békés, nyugodt és higgadt maradsz, amilyen reggel voltál.
Estére pedig nem kisebb csoda várhat rád, mint megérteni, hogy senki elől nem kell elbújnod, főleg magad elől, mert a saját védekező tüskéid szúrnak és fájnak a legjobban.

Garbóczi Tünde
www.garboczitunde.hu