Tavaszi társkereső- és párkapcsolati horoszkóp 2016

Itt a tavasz, indul az új asztrológiai évkör a Kossal és mi is indulunk, hogy a Vénusz égi útját követve megtudakoljuk, hogy milyen tendenciák várnak ránk a következő három hónapban a szerelem terén. Az utazásra mindenkit várok, aki nyitottan és elszántan akarja tettekre váltani a lehetőségek csíráit, akár párkeresőként, akár kapcsolat-szépítőként indul velem.


Idén a Vénusz a nyári napfordulóig, vagyis június 21-ig a Rák jegyéig jut el. Keresztülhalad tehát 4 csillagjegyen, rámutatva, hogy melyik időszakban milyen hozzáállással lehetünk sikeresebbek. Sokaknak jó, hír, hogy nem lesz hátráló időszak, nem kell visszaeséstől, nosztalgia-hullámtól rettegni.

Újdonság, hogy minden időszakhoz írok mottó is, ami a konstellációk eszenciáit sűríti magába. Hátha hasznos, ha időnként felidézzük, hogy merre is tartunk, miért mennek úgy a dolgok, ahogy.

 
JÓ, HA TUDJUK: Mint minden előrejelzés, ez is itt csak annyit ígér, amit mi képesek vagyunk megvalósítani. Nem garancia és nem bizonyosság. Rajtunk áll, hogy mennyit valósítunk meg a tendenciákból. Ha pedig a lehetőségek „nem igazolódnak be”, akkor vagy túl sokra, vagy túl kevésre számítottunk, így elmentünk a helyzeteink mellett. Ne hibáztassuk magunkat, legközelebb majd bátrabban avatkozunk bele a sorsunkba.





VÉNUSZ A HALAKBAN: belső leltározás



Mottó
Társkeresőknek: Ne ítélj elsőre, a helyzet sokat javul!
Párkapcsolatban lévőknek: Nem kell túlzásokba esni, egy csipetnyi józan ész sokat segít.
A Vénusz április 6-ig tartózkodik a Halak jegyében.

Március 22-én hagyja el a Neptun társaságát, majd két jelentős fényszöget is alkot a hónap végéig. 25-én a Plútóval találkozik. Ez a találkozás erős érzelmi impulzusokat hoz, nem feltétlenül a pozitív irányból, de arra mindenképpen jó, hogy a romantikába gabalyodott napok után tisztán lássunk. Egészen a hónap végéig van esélyünk szilárdan átérezni, hogy mire vágyunk. Lehet, hogy meglepődünk a feljövő, elemi érzéseken, de fogadjuk őket és nyilvánítsuk is ki, mint igényt, hiszen ezért bukkantak fel.

Egy másik fontos fényszög is dolgozik eközben: a Jupiter Vénusz szembenállás, amely 22 és 28 között aktív. Hajlamosak leszünk ez idő tájt szőrszál hasogatni, megkérdőjelezni, szürkébbnek látni az érzéseinket, és az érzelmi beállítódásunk, bármely helyzetben inkább negatív. Lebeszéljük magunkat a jóról, merthogy az úgyis valahol hibádzik. Jó lenne a két fényszöget egyszerre, egymás erősítésére használni: megerősíteni magunkban a feljövő őszinte érzéseket és kitisztítani magunkból az akadályozó, lemondó, visszahúzóakat. Így hozhatjuk ki ezekből a napokból a maximomot. A Szaturnusz kvadrátja azt jelzi, hogy ezen a ponton meg kell tanulnunk a leckét ahhoz, hogy minőségileg léphessünk tovább. Csak az erős, hiteles érzések vihetnek minket a sorsunk felé.

VÉNUSZ a KOSBAN: aktivizálódjunk!

Mottó
Társkeresőknek: Aki mer, az rájön, hogy mennyivel több van benne.
Párkapcsolatban élőknek: Jobb ma egy kis fontolva haladás, mint holnap egy nagy veszekedés. A türelem rózsacsokrot terem.
A Vénusz április 6-tól a hónap végéig halad a Kos jegyén át.



Április 11-ig a Kos Vénusz erőt gyűjt, magában gyönyörködik és bizsergést érzeve készül a Nagy Fellépésre, ami 11-én következik be. A Mars segítő fényszöge annyi optimizmussal és magabiztossággal látja el, hogy erős kisugárzásának nem lehet ellenállni. Bizony itt a tettek ideje! Indulás hódítani vagy éppen újrahódítani! Ne érjük be félmegoldásokkal, ne keressünk kifogásokat, mert tele leszünk frusztrációval, ha most nem aktivizáljuk magunkat. Irány az Élet! Ne a neten nézelődjünk, hanem keressünk társaságot, bulit, izgalmasnak ígérkező programokat. Fontos, hogy magunkat adjuk: ne játsszunk szerepet, mert a Kos Vénusz igen őszinte és ösztönös típus. Április 16-ig tart ez a remek időszak.

Ezután egy tíz napos, furcsa kettős időszak jön a Szaturnusz és az Uránusz közreműködésével. Egyrészt picit visszaveszünk a lendületből és óvatosabb, bölcsebb hozzáállással dolgozunk, másrészt elementáris erővel küzdünk az önazonosságunkért és minden ellen, ami korlátozást, játszmát vagy beskatulyázást ígér. Az ekkor felbukkanó jelöltek vagy kialakuló kapcsolatok a szabadságunkat is támogatni fogják, ugyanakkor felelősségvállalásra is késztetnek. Igazán felnőtt viszonyok alakulhatnak ki. A Plútó pedig gondoskodik róla, hogy minél kevesebb félreértés, mellébeszélés adódhasson.

Április 26 után a Vénusz jelentősebb fényszög nélkül halad a Bika jegye felé, jön négy nap levezetés, amikor módunk van kipihenni vagy épp élvezni az elmúlt hetek érzelmileg nagyon intenzív időszakát.

VÉNUSZ A BIKÁBAN: kivirágzós időszak

Mottó
Társkeresőknek: Egy biztos: a változás, amiért már ma érdemes megtenni az első lépést. Jó lesz!
Párkapcsolatban élőknek: Minden szép és jó, ami meg nem, az okos taktikával kikalapálható.
Május 1-től 25-ig vonul át a Vénusz a Bika jegyén.



Ismét úgy kezdődik a jegyváltás, hogy az első pár nap a ráhangolódásé: élvezzük, de tényleg az életet, csupán ezt kívánja tőlünk a Bika Vénusz. Szépítsük meg magunkat, váljunk vonzóvá, ne tagadjuk meg magunktól azt, ami örömet okoz. Ha így kezdődik a Bika időszak, akkor kiváló májusunk lesz.

Május 8-tól a Szűz Jupiter segítő fényszög ad egy jó adag bíztatást ahhoz, hogy higgyünk is magunkban, ne csak a külsőségekben bízzunk. Erősödik az abbeli meggyőződésünk, hogy értékesek vagyunk; ahol pedig még hibádzik az önkép, ott buzgó munkálkodásba kezdünk, eredményesen! És mivel mindez a Bika-időszak, ne csak belül legyünk szorgalmasak, hanem rögtön próbáljuk ki az új képességeket a kiszemelt embereken. A Bika nagyon is gyakorlati jegy, nem elég merengeni, próbálkozni is kell.

Május 12-től a belső erőnk egyre növekszik, eddig is négy lábbal álltunk a földön, de most még szilárdabbnak, rendíthetetlenebbnek érezzük magunkat. Vitákra ez az időszak persze pocsék, mert képtelenek vagyunk a kompromisszumra, de arra azonban nagyon is jó, hogy az elhatározásainkat erővel töltsük fel! Most bármi sikerülhet, már ami felé lépéseket is teszünk! Hát tegyünk! A Merkúr és a Plútó segít, hogy jó döntéseket hozzunk, ami hosszú távú profittal is kecsegtet. Egészen május 22-ig.

Május 23-án a Vénusz belefut a Mars szembenállásába, ami azt jelenti, hogy le kell lassulnunk. Ez a Bika időszakban nem is lesz nehéz, de az Ikrekben már az lesz!

VÉNUSZ AZ IKREKBEN:

Mottó
Társkeresőknek: Pedig már majdnem.
Párkapcsolatban élőknek: Nem is gondoltuk volna.
Május 25-től június 18-ig táncol át a Vénusz az Ikrek jegyén.



Május 25-től már a Mars szembenállás az Ikrek Vénuszt érinti, minket pedig arra sarkall, hogy kapkodjunk, türelmetlenek legyünk, tudjuk le a dolgokat gyorsan. És sok malőrrel! Ne engedjünk a gyorsító szándéknak, időzzünk még kicsit a Bika Vénusz nyugalmában! 28-ig érzünk kísértést az elhamarkodottságra, utána stabilizálódik a helyzet.

Az Ikrek jegyében vándorló Vénusz azt sugallja, hogy ne legyünk egyedül, kapcsolódjunk. Ez annyira erős késztetés, hogy minden lehetőségnek örülünk, ami ehhez visz közelebb bennünket. Főleg igaz ez a hó végi napokon, amikor az Ikrek Nap is erre erősít rá, együttállva a Vénusszal.

Június első napjaiban az együttállás még megvan és a Neptun is képbe kerül egy fényszöggel, ami tovább zavarhatja tisztánlátást: elhamarkodott kapcsolódásokra, felületes ítéletere vagyunk hajlamosak, amiből később sok galiba származhat. Június 5-ig célszerű csak lazán, nem pedig véresen komolyan keresgélni, ugyanis mindenki más is így tesz: dehogy akar életre szóló elköteleződést! Sok a duma, de kevés mögötte a tartalom! A Nyilas Szaturnusz szembenállása könyörtelenül lerántja a leplet a majdnem-kapcsolatokról. Rávesz, hogy tanuljunk a hibáinkból és törekedjünk a minőségre, a mélységre. 8-ig kiábrándító dolgok történhetnek, ha az előzőekben nem vettünk tudomást a tényekről és csak az ideáinkat kergettük.

Június 12-én az Uránusz segítő fényszöge most aztán tényleg a segítő szerepébe lép fel: új erőt ad. Úgy érezzük, minden eszközünk rendelkezésünkre áll az érzelmi biztonsághoz, senki sem gátol hat meg, hogy azt tegyük, ami jól esik. Találékonyak leszünk új helyzeteket felfedezni, új trükköket kipróbálni. Nem gátolnak a régi tapasztalatok vagy a hozott korlátok. Ez egy igazán üdítő időszak, hogy szabadon nyilvánuljunk meg. Minden taktika sikeres lehet, amibe bele tudjuk élni magunkat. A meglévő kapcsolatot pedig a játékosság emeli új szintre. A 21-ig tartó tavasz igazán friss, bemozgató energiákkal zárul. A Vénusz még folytatja útját az Ikrek jegyén át, de már a Nyár felségterületén.




Forrás: http://kulcsaparkapcsolathoz.hu/