Téli társkereső és párkapcsolati horoszkóp 2016

A már ismert módszer szerint a Vénusz égi útját követjük egészen a tavaszpontig, vagyis március 21-ig. Megnézzük, hogy ezidőalatt milyen bolygókkal kapcsolódik erősen, és következtetéseket vonunk le ebből a szerelmi életünk alakulására nézve.


A Vénusz egyetemes szimbólum, bármely jegyben születettek számára hordoz üzenetet, azonban az itt következő jelentéstartalmak aszerint módosulhatnak, hogy kinek milyen a hajlama és a habitusa. De ezt mindenki megfigyelheti magán kis energiabefektetéssel.
Az idei télen a Vénusz négy csillagjegyen át tartó utazást végez, a Nyilastól a Halakig terjed a téli útja. Nem vált hátráló mozgásra, ami arra enged következtetni, hogy a szeretet-energia egyenletesen, blokkmentesen képes majd áradni bennünk és körülöttünk, és a visszatérő ex-ek sem borítják fel az életünket.
A legfőbb társszereplő a bolygók közül a Neptun, ő az isteni szeretet, romantika, együttérzés-együttrezgés szimbolumaként sokszor segíti a tisztánlátásunkat majd. Új szeretet-szerelem erőinkre érezhetünk rá és könnyebben láthatjuk meg a másik ember lényegét.
A legizgalmasabb időszakot február közepétől élhetjük majd át, amikor a Vízöntő Vénusz szabadon, fényszögmentesen, kaland-készen halad előre. De kezdjük onnan, ahol most tartunk!

Január 24-ig: porondon a Nyilas Vénusz
Ebben az időszakban igyekszünk a kapcsolatunkat törvényesíteni, elismertetni (eljegyzés, esküvőszervezés megkezdése), valamint nagy reményekkel nézünk a társkeresés elébe. Tele vagyunk pozitív potenciállal, képesek vagyunk átlendülni a múlt kudarcain.
Január 4 és 5: a Neptun összezavarhatja az érzéseinket, felnagyíthatja a kritikai hajlamunkat. Ami eddig tetszett, most hirtelen lekicsinylést válthat ki, egyfajta érzelmi sznobéria lehet rajtunk úrrá, melynek mottója „Nekem több jár!”. Pedig nem jár több, jobb szem előtt tartani, hogy ne a körülmények változtak meg (rosszabbra), hanem a látásmódunk szűkült be.
Ezt követően, épphogy kilábalunk a Neptun-csapdából, jön Szaturnusz-barátunk és egy hetes nevelésbe kezd. 11-ig lehetőség van bölcsebben látni a párkapcsolati igényeinket, a hibáinkat főleg. Tudunk megértőek és együttérzőek lenni önmagunk felé, és így elkerülhetjük azokat a leckéket, amik eddig idegesítően és folyton szembejöttek. Új színben láthatjuk a világot, ha merünk őszintén kérdéseket feltenni magunknak. Február első hetében pedig a babérokat is learathatjuk majd, gyakorlatban is!
Eközben a Plútó és az Uránusz is támogató energiákat küld a Vénusznak, ami igazán tűzrőlpattantá tehet minket. Fontos látni, hogy nem kell kapkodni, nem érdemes heveskedni. Az energiákat azért kapjuk, hogy mélyebbre mehessünk, ne tolódjunk el a mennyiség irányába a minőség helyett, mert akkor nem lesz könnyű februárunk.
Január 15 és 20 között a Jupiter kvadrátja olyan alapérzetet ad, hogy nehezen találjuk a helyünket, semmi sem jó, főleg, amit a társunktól kapunk. Nevelőként utasítgatjuk a világot. Miközben elfeledkezünk magunkról. Ennek az öt napnak az üzenete az, hogy vegyünk vissza és értékeljük, ami van.
24-én a Vénusz átlép a Bak jegyébe, pár napig akklimatizálódik: lehiggad, összeszedettebbé válik, szerényebb lesz. A hónap utolsó napjain a Neptun ad neki új szint: picit felrázza a téli álmot alvó érzéseinket és megpiszkálja bennünk a romantikára való hajlamot. Szeretnénk magunkat hercegnőként érezni, vágyunk az elismerésre és a szeretetre. Ez a pár nap kiváló az ismerkedésre, mert a józan eszünk figyel, de a szívünk is nyitott.

FEBRUÁR a Bak Vénusz felségterülete
A romantikus, ismerkedős hajlam 2-ig tartja magát, majd jön 5 nap, amikor a Szaturnusz segít be. Tényleg segít! Rendezi a sorokat: a felemás kapcsolatokra felnyitja a szemünket, a nem nekünk való figurákat elküldi és még az érzéseink között is segít kiigazodni. Igazán tiszta pillanatok jöhetnek, ami meghatározhatja hosszútávon is, hogy mit akarunk a párkapcsolattól. Közben az Uránusz is színre lép és asszisztál, aminek következtében meglepő fordulatok is várhatóak: kiábrándulás, visszatáncolás, kikosarazás. Minden minket szolgál, ami ekkor történik, mert erre van szükségünk. Írjuk ki a hűtőajtóra, ha kapaszkodóra vágyunk az értelmezhetetlen jelenségek közepette.
Február 8-11-ig a Mars fokozza az ambícióinkat: hódítani, vadászni, látszani vágyunk. Most már tényleg kézzel fogható eredményt akarunk. Hát jó, de legyen kész taktikánk, ugyanis a másik fél sem kispályás. Most két dudás van jelen, vagyis minél kevesebb hatalmi játszma és provokáció annál jobb. Mégha nehéz is ezt megélni.
Február 9 és 12 között jön három felszabadult nap, amikor nyugodtnak, elégedettnek érezzük magunkat. A Jupiter ad trigont a Vénusznak, innen ered a stabilitásérzet. Ránk is fér, élvezzük!
Ezt követően a Vénusz 6 napon át jelentősebb bolygó befolyás nélkül halad a Bak jegy vége felé, azt üzenve, hogy ideje pihenni, erőt gyűjteni. Nem baj, ha semmi különös nem történik. Majd fog!
Február 17-én a Vénusz át szökken a Vízöntő jegyébe, ahol 22-ig szabadon, fényszögek nélkül mendegél. Csak élvezi, ami jön: nyitott, kíváncsi és független. Bevállalós és formabontó. Legyünk mi is ilyenek! Nézzük meg, mi fér bele a személyes szabadságunkba! Próbáljunk ki merészen új és csábító dolgokat. Ízleljük meg a szerelem ránk szabott egyediségét. Menjünk táncolni, új társaságba, változtassunk a megszokott stílusunkon. Lépjünk ki a nőiségünk/férfiségünk komfort zónájából. És csak figyeljük, hogy mi történik!
Február 22 és 28 között a Neptun érkezik ismét a Vénusz támogatására jótékony kedvességgel, bájjal és kapcsolódási kedvvel árasztva el minket. Remek napok a társkeresésre! Miközben a Szaturnusz is működésbe lép 27-től és egy héten át ad erőt, belátást, megértést ahhoz, hogy mit válasszunk, hogyan fejlesszük a kapcsolatot. Az ekkor kért tanácsok, vállalt elhatározások sokáig üzemanyagai lesznek a kapcsolatunknak.

MÁRCIUS a Halak Vénusz főszereplésével
Február utolsó napjaitól március 4-ig a Vénusz a Szaturnusz támogatását élvezi, ezután pedig domináns fényszög nélkül megy tovább a Vízöntő jegy utolsó fokai felé. Március 12-én lép át a Halakba, ahol rögtön egy Mars nehéz fényszögbe botlik. Egy hét jön, ami a bizonytalanságról, önkorlátozásról szól. Könnyen csalódottá válhatunk, különösen akkor, ha erőfeszítéseket tennénk vagy haladnánk. Az most nem fog menni. Álljunk meg és várjunk. Nem érdemes buzogni.
18 és 24 között újra a Neptunusz nyújt segítséget a Vénusznak: úgy érezhetjük az együttállás révén, hogy hazaértünk, biztonságban vagyunk. Mindent jobban, belülről látunk. Minden világos. És sallangmentes. Áldott napok ezek, mert ritkán jut eszünkbe hálásnak és megelégedettnek lenni, amire most különösen jó lehetőség nyílik. Egyúttal elköteleződésre, összeköltözésre, összehangolódásra (közös utazásra) is remek alkalom.
Miközben a Vénusz még a Halak jegyében menetel, 21-én a Nap átlép a Kosba, és ezzel új ciklus indul: a Tavasz és egy új évkör. Innen folytatjuk majd az előrejelzést március 21 után!

Forrás: kulcsaparkapcsolathoz.hu