Várandósság-kísérés holdhoroszkóppal

A most bemutatásra kerülő módszer egyedi, minden kismama számára elérhető és leginkább az életmód-lélekmód tanácsadáshoz hasonlít. Alapja az ún. holdhoroszkóp vagy lunár, ami hónapról-hónapra felállított horoszkópábrát jelöl. Ez a horoszkóp az aktuális hónap lelki folyamatait vetíti előre. De mi köze mindennek a várandóssághoz?


Mi a holdhoroszkóp?
A várandósság időtartama nagyban szól a hangulatingadozásokról, kedély-változásról és az intenzív lelki történésekről. Jó lenne megtudni, hogy mi húzódik e jelenségek mögött, azt meg főleg üdvös lenne kifürkészni, hogy mi jöhet még. Ha tudjuk előre, jobban fel tudunk rá készülni. Például a nagycsaládi összejövetelt nem olyan időszakra tervezzük, amikor az élettől is épp elment a kedvünk stb.

A holdhoroszkóp vagy lunár horoszkóp a Hold mozgását követve jelzi a horoszkóp tulajdonosának finom belső rezdüléseit, igényeit. Esetünkben, tehát a várandósság idején azt is kiolvashatjuk belőle, hogy éppen hogyan állunk az anyaságunkhoz vagy mennyi bennünk a spiritusz a hétköznapi életben. Ezek a horoszkópok mind a kilenc hónapra előre elkészíthetőek, ám érdemes őket csak havonta előre vizsgálni, ugyanis a megfejtésük mindig a jelenkori állapothoz képest történik. Vagyis ahol ma tartunk, ahhoz képest is fontos látni, hogy milyen hónap elébe nézünk. Meg persze minden horoszkóp alapja a születési képletünk, tehát ehhez viszonyítunk a holdhoroszkóp értékelésekor is.

Miben segít a várandósság alatt a hold horoszkóp?
Leginkább abban, hogy áldott állapotként tudjuk megélni a gyermekvárást. Áldott lehet ez az állapot akkor is, ha nehézségek akadnak, de fel vagyunk rájuk készülve vagy ha el tudjuk fogadni őket. AZ áldottság nem feltétlenül a gondtalan rózsaszín ködöt jelenti, hanem inkább tudatos bölcsességet. Annak nyugtázását, hogy mindent megtettünk, ami tőlünk telt, innentől kezdve elfogadással adjuk át magunkat az eseményeknek. Nem passzívan, hanem bölcsen. Amikor nincsenek problémák, hullámvölgyek, akkor persze könnyű nyugodtnak és derűsnek maradni, ebben az esetben arra jó a holdhoroszkóp, hogy az anyaságunk alakulására jobban rálássunk.

A holdhoroszkóp elvisz a mélyebb önmagunk felfedezése és tudatosítása felé. Nem hókuszpókusz, hanem egy eszköz a kezünkben, egy térkép, ami alapján jobban látjuk az utat, és azt is, hogy merre tartunk. Ennél azonban nem több, a térkép sem old meg akadályokat vagy röpít minket odébb, csak segít eligazodni. A holdhoroszkóp is ezt tudja, talán egy megértő-együttérző lelki társhoz hasonlít, aki súg, velünk van, számíthatunk rá. Nem a nagy, külvilági eseményeket fogjuk benne meglátni, hanem a bennünk zajlóakat. Egy lélektükör.

A holdhoroszkóp várandósságkísérés egy vezetett túra a gyermekvárás ösvényén át. A bátraknak mélyebb jelenlétet, a félénkeknek biztos támaszt jelent. Azt azonban még egyszer hangsúlyozom, hogy nem bölcs dolog előre mind a 9 hónapot feltérképezni. A türelmetlenség nem vezet jó útra, szépen sorban haladva több információhoz jutunk, mint egyszerre nekiesve. Mindig azzal dolgozzunk, amink épp van, így tudjuk belőle kihozni a legtöbbet.

Természetesen holdhoroszkópot felállítani nemcsak a várandósság ideje alatt lehet, hanem bármikor bárkinek lehetséges. Ezek a horoszkópok mindig egy hónapra vonatkoznak és mindig a belső működésünket mutatják meg, ezért gondolom azt, hogy az érzékeny időszakokban érdemes segítségül hívni őket. Érzékeny időszak máskor is lehet, de a várandósság tipikusan ilyen, ezért tudja hatékonyan támogatni.

Forrás: www.gyerekhoroszkop.cafeblog.hu