Napi üzenet – December 1-3.

2015.12.01. - Jin Fém – Disznó napja
2015.12.02. - Jang Víz - Patkány napja
2015.12.03. - Jin Víz – Bivaly napja a Disznó havában és a Kecske évében



A következő napokban ránk tör a Víz őselem minden formájában, tulajdonságával és minőségével együtt.
Jelen lesz a felhőtlen szórakozás és társasági élet, a felszínes és mély beszélgetések, de a munka is, kinek-kinek kedve, igénye, ideje szerint. Felerősödnek az érzelmek, nagyon jó energiákat kap mindenféle ki és megbeszélés (vigyázat a pletyka is!), fel és elszabadulás, aminek az eredménye, hogy a hétvégére tele lehetünk újra lendülettel, szenvedéllyel, életerővel... azért feltételes, mert tenni kell érte egy keveset, nem potyog az égből. Ha belepett az út pora, és tiszta szeretnél lenni, nem elég a vízre nézni, vagy egy fürdésre gondolni, attól még a bőröd izzadt, a hajad ragacsos és a szagod ugyanaz marad. Bele kell mászni a patakba, a kádba, a medencébe, hogy a komfortérzeted visszatérjen.

A Víz ezekben a napokban a tisztítást, tisztulást jelképezi, ezért ha úgy érezed, hogy életed bármelyik területén elengedésre, felfrissülésre, gyógyulásra, vagy valami újra van szükséged, elérkezett az ideje, hogy nekiállj ez ügyben tenni pár lépést.

Első körben az egészségnél lenne érdemes körülnézni, mind fizikai, lelki, vagy szellemi szinten, mert lehetőséged kapsz – és persze indíttatást is érzel majd – arra, hogy átalakítsd azt, amit ahhoz kell, hogy sokkal jobban érezd magad.

Ha tudod, vagy ha csak sejtésed van, hogy életerőd, vitalitásod, testi energiád el van akadva, nem vagy a toppon, fájdalom, fáradság van benned és gondoskodásra szorulsz önmagad részéről, akkor kezdj neki egy apró változtatásnak, állapotodtól függően. Lehet, hogy elég egyetlen icipici dolgot megváltoztatnod, például megemelni a folyadékmennyiséget, vagy ebben a pár napban kicsit böjtölni, megválogatni az ételeket, hogy kimosd magadból a fizikai szennyeket. Legjobb erre a tiszta víz és a köles, vagy a barna rizs bármelyik formája. Ennyi és semmi más 3 napig, de utána ki leszel cserélve, ígérem. Próbáld ki, csak egy döntés, hogy megteszed, aztán egy kis akaraterő és kitartás. A jó hír, hogy nincs mennyiségi korlát és nagyon finom mindegyik. :)

Aztán nézd meg, hogy lelked, érzelmeid a helyükön vannak-e? Bánt valami, vagy valaki, és ez elveszi a kedvedet mindentől, mélyen érint és csak lébecolsz a napokban? Akkor most itt az alkalom, hogy elővedd, feldolgozd, majd elengedd és ezen a szinten is mindent helyre tegyél. Ha magad miatt szenvedsz érzelmileg, akkor jól jöhet egy belső monológ, ahol az agyad és a szíved békésen elbeszélget egymással. Javaslom, mert nagyon jót tud tenni és rengeteg aha élményt hozhat, csak add meg mindegyiknek az érvelés idejét, hogy ne még nagyobb vita legyen benned. Legyen a szeretet és a logika párbeszéde, ahol nincs győztes, vagy vesztes, csak a lelki fájdalmakat okozó dolgok tisztázása, tisztítása.
Ha pedig más okozott lelki láncokat, ezekben a napokban meg tudod beszélni hatékonyan az illetővel a dolgaitokat, mert tiszta víz kerülhet a pohárba az éterből. Ezt is csak higgadtan, meghallgatva a másikat, és követelve a saját gondolataid, érzéseid kinyilvánításának is a megfelelő időt.

Ha pedig az agyad van tele mindenféle gondolatokkal, most a helyére pakolhatod őket. Tisztánlátás, megértés és intelligencia léphet az elmezavar helyére, ami nem egy elhanyagolható dolog. Sokat agyaltál mostanában? Érezted, hogy nem tudsz figyelni, szétesel és felrobban a fejed? Ha így van, akkor ennek vethetsz könnyedén véget, mert újra a helyén tudod kezelni a gondolatokat... Erre a legjobb a meditáció azon formája, ahol csak a légzésedet figyeled, akár számolod, arra koncentrálsz, arra gondolsz. Ennyi 1.2.3.... belégzés... kilégzés... Ha 2 percig megy, akkor addig, ha tovább, akkor hurrá. Ebben a kevéske időben elcsendesednek a gondolatok, kitisztul a fejed, sok-sok oxigénnel töltődnek fel az agysejtjeid, ami lenyugtatja az elmédet. Képzeld el, hogy milyen lenne, ha mindig ebben az állapotban tudnál lenni. Csodás! És mennyi energiát kapna az az egyetlen dolog, amit a pillanatban kiemelsz, amivel éppen foglalkozol. Szárnyalnál! Hát hajrá :)

Víz és ez a 3 Zodiákus talán ebben a legnagyobb. A Disznó könnyen túl tud lépni a koncentráción, mert nem az erőssége, és nem zavarja egy kis káosz, tök jól el van benne, tökéletesen érzi magát egy nagy katyvasz közepén is. Szóval a mai napon annyira nem fog zavarni, ha sok gondolat lesz a fejedben, mert ahogy jönnek, úgy fognak tovaszállni, és ez a legjobb módja a tisztításuknak. Ne akarj semmire se gondolni, nem ez a cél, hanem az, hogy ne ragadj le egyetlen dolognál, hanem hagyd áramlani az agyad energiáit... úgy, mint a Disznó, aki tudomásul vesz, aztán tovább lép, és kíváncsian várja, hogy mi lesz a következő esemény... és már ott sincs az előzőnél. Valahogy így lehet az elmét a helyén kezelni.
Aztán a Patkány is nagy az agy területén, de itt már az intelligencia és a logikus, racionális, elrendezett gondolatok játszanak, és ezzel segítséget kapsz, hogy rendezgesd a fejedben lévő cuccost. Aztán csütörtökön már pontosan fogod tudni, hogy minek hol van a helye, és ott is tudod tartani, kívül maradsz az addigi káoszon... ez pedig a Bivaly erőssége, Ő már jól tud tervezni, céltudatos, átlát mindenen és pontosan tisztában van azzal, ami volt, ami van és ahová jutni akar.

Rengeteget tehetsz most magadért minden téren, benne lesz a bugi a lábadban, a szeretet a szívedben, az összeszedettség tudatodban. Érzékeid felerősödnek, kinyílnak, és ha még nem is teszel semmit ezekben a napokban, akkor is tisztán látod majd és pontosan tudni fogod, hogy mire van, vagy lenne szükséged.
Figyelj a nagy tisztulásban a szíved hangjára is, a szeretetre, a szerelemre, mert érzelmeid ezen minőségei is életre kelnek benned... semmi más dolgod nem lesz velük, mint követni a folyásirányt, az áramlatot, ráfeküdni a hullámokra, hagyni, hogy vigyen a Víz oda, ahol jobban érzed majd magad, mint bárhol és bármikor az utóbbi időben. Testben, érzésben, vagy akár csak gondolatban...

Garbóczi Tünde
www.garboczitunde.hu