Egyensúlyra törekvő, konfliktuskerülő, büszke, öntudatos, önzetlen és igazságos, kényelmes, halogató, békességre törekvő, művészi érzékkel megáldott, zenekedvelő, remek színészi adottságai vannak, jó a kézügyessége. Családszerető, heves vérmérsékletű, gyorsan megbocsátó, érzelmi ember, aki rajong a szabadságért, gyengéd és kedves szerető, bár nem feltétlenül hűséges.

A házasság létfontosságú számára. Képes harmonikus környezetet teremteni saját maga és szerettei számára. Sokat ad megjelenésére. Képes áldozatokat hozni az igaz szerelemért. A szeretet a lételeme. Alkalmazkodó személyiség, igyekszik kerülni a párkapcsolati vitákat.A mérleg nő megjelenése mindenkinek a tekintetét magára vonja. Ízlésesen öltözik, szereti az elegáns ruhákat, a szép ékszereket, a finom parfümöket. Mindig megőrzi a hidegvérét, nagyon sokoldalú. Szereti a művészeteket. Nem szereti, ha bármiben is sürgetik. Érzelmeiben eléggé felületes személyiség. Az igazi férfiakat kedveli, akiket könnyen meg tud hódítani. Igen igényes a párválasztás terén, a mércét elég magasra teszi. De ha egy olyan személyt talál, akivel jól érzi magát, akkor könnyen tud alkalmazkodni.

Kiegyensúlyozott, érzékeny személyiség. Folyton a boldogságot keresi. Jó diplomata, kiváló humorérzékkel rendelkezik. Kerüli a feszültséget, véleményét szeretné érvényre juttatni, de sokszor akadályokba ütközik fellépése miatt. Hamar rátalál a szerelem, azonban ha csalódik, nehezen vet véget a kapcsolatnak. Imádja a családját, mindent megtenne értük. A Mérleg férfi házasságra született, sok keresgélés után találja meg élete szerelmét.

Szerencseszámai
5 és 6
Szerencsenapja
Péntek
Bolygója
Vénusz
Stabilitása
Kardinális
Stílusa
Elegáns
Elem
Levegő
Polaritása
Pozitív
Ideális társa
Bak, Mérleg, Vízöntő
Talizmánjai
Opál, gyémánt
Erőssége
Diplomatikus, jó esztétikai érzék, optimista
Gyengéje
Hullámzó kedélyű, bizonytalan, halogató
Virága
oOrchidea, orgona, gyöngyvirág
Harmónikus színe
Világoszöld, indigókék