Érzékeny és kifinomult lélek, teljesen nyitott a világra, de ha megbántják, riadtan vonul vissza a páncélja mögé. Szeretete erős, hajlamos az önfeláldozásra is, hisz a megérzéseiben, amelyek rendszerint helyesek. Ha csalódik a valóságban, a képzelet világába menekül. Szerény és gyűjtögető típus, a leghűségesebb, legodaadóbb barát. Nehezen lesz szerelmes, ám mélyek az érzései.

Érzelmei mélyek, tartósak. Családcentrikus személyiség. Romantikus, szerelmes típus. Gyengéd természetű. Odaadó társ, jó szerető. Becsületességet, szenvedélyt, hűséget vár el társától. A szeretetért mindenre képes. Olyan társ való hozzá, akivel örömét, bánatát egyaránt megoszthatja.Szeret a múltban kalandozni. Nem köt kompromisszumot. Semmit sem felejt, kiváló emlékezőtehetséggel rendelkezik. A Rák nő kedvenc helyet az otthona. Rejtélyes személyiség, nem könnyű meghódítani. Többre becsüli a szerelmet a szexualitásánál. Elvárja a romantikus hangulatot, az értelmes, intellektuális társalgást. Jó háziasszony, a család, a gyerekek, a férj a legfontosabb számára.

Rejtélyes személyiség, nehéz kitalálni, hogy mire gondol. A nőket egyenrangú félnek tekinti. Természetében van valami sajátos vonzerő. Jólelkű ember, mellette nehéz unatkozni. Megfontolt ember. Tartós kapcsolatra vágyik, nem tűri a közönségességet. Figyelmes, gyöngéd szerető. Sokat jelent számára a család, az otthon. Nem pazarló természetű, a pénzt sokra becsüli.

Szerencseszámai
3 és 7
Szerencsenapja
Hétfő
Bolygója
Hold
Stabilitása
Kardinális
Stílusa
Romantikus
Elem
Víz
Polaritása
Negatív
Ideális társa
Halak, Bak, Bika, Oroszlán
Talizmánjai
Opál, smaragd, hegyi kristály
Erőssége
Gyengéd, ragaszkodó, otthonszerető
Gyengéje
Állandó hangulatváltozások, szeszélyes, zárkózott
Virága
Fehér rózsa, nárcisz, liliom
Harmónikus színe
Tört fehér, ezüst, világos lila