Örök tervező, építő, ezért körültekintő és előrelátó is. Halatlan becsvágya hajtja előre, és nem riad vissza semmilyen eszköz használatától céljai érdekében. Haragtartó és bosszúvágyó, nehezen bocsát meg. Kitűnő szervező és diplomata, emlékezőtehetsége ragyogó, igazi gondolkodó. Függetlenségét minden körülmények között megőrzi, megvesztegethetetlen, és egész életében szívósan halad a céljai felé.

Kitartóan és erősen dolgozik, hogy a felbukkanó akadályokat legyőzze. Szerelmi kapcsolatai ritkán sikeresek. De ha jobban megismerik, érzéki szerető és gyengéd partner lakozik benne. Tudni kell felébreszteni érdeklődését. Józan gondolkodású, igazi realista ember.Független, magányos személyiség. Állandóan célokat tűz ki maga elé, amiket aztán nem mindig sikerül véghezvinnie. Mindig elégedetlen önmagával szemben. Szereti a kényelmet, a biztonságot, a szépet. Szeret a külsejével foglalkozni, igényesen, visszafogottan öltözködik. Nyugodt, türelmes. Nem szeret tétlenkedni, azt szereti, ha mindig csinálhat valamit. Elővigyázatos a szerelemben és a párválasztás terén. Fél a kudarctól. Nem könnyű meghódítani. A hűtlenséget sosem bocsátja meg.

Szeret az ösztöneire hagyatkozni. Nehezen megközelíthető személy, de ugyanakkor nem szeret egyedül lenni, ki nem állhatja a magányosságot. Szereti a gazdagságot, a sikert, de ritkán mer kockáztatni. Imádja a munkáját, munkamániás. A kitűzött célját minden áron el akarja érni. Ha valami nem sikerül, nem szomorkodik, újra és újra nekivág. Büszke a férfiasságára, azonban kezdeményezni nem szeret. Szereti az otthonát, a családját. Kedvesétől elvárja, hogy jó háziasszony legyen.

Szerencseszámai
2 és 4
Szerencsenapja
Szombat
Bolygója
Szaturnusz
Stabilitása
kKardinális
Stílusa
Előkelő
Elem
Föld
Polaritása
Negatív
Ideális társa
Halak, Nyilas, Vízöntő
Talizmánjai
Ólom
Erőssége
Türelmes, következetes, becsvágyó
Gyengéje
Szófukar, hajthatatlan, elkeseredésre hajlamos
Virága
Fagyöngy, pálma, borostyán
Harmónikus színe
Sötétzöld, khaki, fekete