Efemerida: 2015 December

Csillagszóró nélkül is szikrázó hónapra számíthatunk. A Vénusz célokat, a Nap és a Merkúr: erőt és hitet, míg a karácsonykor irányt váltó Uránusz: szikrákat fog adni.


Érintett vagy: ha a felsorolt jegyekben az Aszcendensed, a Napod vagy a Holdad áll. Illetve hozzáértőként a felsorolt jegyekben kezdődő házaiddal.

Skorpiók és Bikák figyelem!
5-én a Vénusz belép a Skorpió jegyébe. Jegyváltásával felébreszti a vágyat - pontosabban felszínre hozza a Skorpiók és a Bikák jogos igényeit, amelyeket az elmúlt hónapok békanyeléseiért cserébe elvárnak. Fogalmazzunk úgy, hogy 5. után a Vénusz felszínre hozza, a Plútó pedig teljesíteni fogja a gyermekei kívánságait. Vagyis a Skorpiók és a Bikák egy igazán klassz hónap elé néznek!

Bakok és Rákok figyelem!
10-én a Merkúr, mintha csak üzenetet vinne a Nyilas jegyében álló Szaturnusztól - belép a Bak jegyébe. Az üzenet a Bak jegyében álló Plútónak szól, ami egy emlékeztető arról, hogy a Szaturnusz bizony közelít a saját jegye felé. Ha a Plútó ért a szép szóból - s miért ne értene! - akkor a Szaturnusz szeme fényeit (a Bakokat és a Rákokat) elkezdi kiengesztelni. Ha a Merkúr közvetítése nem lenne elég, akkor 22-én a Bak jegyébe lépő Nap csak nyomatékosítani fogja a Szaturnusz üzenetét. Egy szó, mint száz: a Bakoknak és a Rákoknak mostanság fog beindulni a szekerük.
A Hónap bolygó mozgása
26-án (05 óra 52 perckor) az Uránusz direkt mozgásba vált. Bár direkt mozgásban kevésbé szokott aktív lenni, a mostani irányváltása valószínűleg egy mérföldkövet jelez. A 2016-os hatásnaptárban vázolt “új világ”, mintha innentől kezdve indulna el. A lényeg: irányváltása előtti hetekben, illetve az azt követő napokban az Uránusz hatásai nagyon erősek lesznek. Éppúgy érdemes lesz figyelni a hirtelen felbukkanó előrejelző szikráira, mint az általa kiváltott zseniális ötletekre. A Mérlegeknek, a Kosoknak, a Vízöntőknek és az Oroszlánoknak főleg ez utóbbihoz lesz szerencséjük!
FONTOS TANÁCS Nyilasoknak és Ikreknek!
30-án a Vénusz belép a Nyilas jegyébe. Önmagában ez nagyon jó, hiszen érezhetően mérsékelni fogja a Szaturnusz által okozott terheket. DE! És még egyszer DE! Figyelembe véve a Nyilas-Ikrek tengely egyik legjellemzőbb tulajdonságát: érintettként eszedbe ne jusson a terheid elfelejtve sírva vigadni! Szinte biztos, hogy a Szaturnusz kihasználja majd a Vénusz hatásait, és olyan körülményeket fog teremteni Szilveszter környékén, hogy az érintett sírva-vigadók belesétáljanak a csapdába. Mit jelent ez? Azt, hogy az újév első tragédiái: sírva-vigadó Nyilasokról és Ikrekről fognak szólni. Éppen ezért érintettként: te légy nagyon megfontolt, azaz semmilyen felesleges kockázatvállalásba ne menj bele. Ha pedig a gyermeked érintett: ne engedd tűzijátékozni. Vagyis Szilveszterkor észnél kell lenned.

Forrás: asztropatika.com