Szerelembe esni

Szerelembe esni - ezoworld
A tűz, a föld a levegő és a víz, vagyis a négy őselem eltérő érzelemvilágot hoz létre az emberekben.


Tűz jegyek
(Kos, Oroszlán, Nyilas)

A tűz jegyűek egytől egyig életvidám, lelkes, derűlátó, könnyen szerelembe eső emberek, ám ugyanilyen hirtelen kiábrándulnak, ha a kapcsolat nem a kedvük szerint alakul.

A Kos férfi akkor lesz szerelmes, amikor szexuális vonzalmat érez, s ha az intim helyzetekben elégedett, kitart a kapcsolat mellett. A Kos nő olyan férfihoz vonzódik, akit irányíthatónak vél, ám számítás kevés esetben válik be.

Az Oroszlán fix jegy, ezért visszafogottabb, csak akkor engedi szabadjára az érzelmeit, ha meggyőződött a kiszemelt partner vonzalmától. A három tüzes jegy tagjai közül ő marad meg leghosszabban egy-egy kapcsolatban, bár nem meglepő, hogy fix jegyhez méltón rendíthetetlen. A szex igen fontos számára.

A Nyilas jegyűek életében szintén nagy szerep jut a testi szerelemnek. Hirtelen lobbannak lángra, aztán gyorsan az oltár előtt találják magukat. Kisvártatva azonban megsejtik, hogy lépre csalták őket. Ilyenkor nem mérlegelik a helyzetet, s anélkül, hogy meggondolnák, ugyancsak elhamarkodott gyorsasággal állnak odébb. Miután kivonultak a kapcsolatból, magányossá válnak, újabb ismeretséget kötnek, és mással elölről kezdik a játszmát.

Föld jegyek
(Bika, Szűz, Bak)

A föld jegyűek szerelme lassan bontakozik ki. Még mielőtt eluralkodna rajtuk az érzelmeik, szükségük van a bizonyosságra, hogy a kapcsolat maradandó és működőképes.

A rendívül megbízható Bikának szilárd alapokra és folyamatosságra van szüksége. Sokat töpreng afelől, hogy hosszú távon mit tartogathat számára a kapcsolat. Nem ritka, hogy egy másik Bika jegyű párt választ életre szóló szerelme tárgyának. A másik három fix jegy szülöttei közül is szívesen válasz házastársat, mert általában az Oroszlán, a Vízöntő és a Skorpió is kitart az elhatározása mellett. A Bikák erőteljesen kötődnek párjukhoz, és nem nyugtalankodnak, amíg feltétlen szeretetét élvezik, amíg az illető kitart mellettük.

A Bakok választás a jó társadalmi helyzetű, üzleti vagy anyagi okokból értékes ismerőseikre esik, vagy olyan csinos és látványos társat választanak, aki miatt az egész ismeretségi körükben irigység tárgyai lehetnek. Néha azonban túllőnek a célon, mert nem gondolnak bele, mi lapul a felszín csillogása alatt, illetve mit szeretne az, amit szerelmükkel megcéloztak. A jegy szülötteinek hiányos ítélőképessége különös tévedésekben ejthetik őket, és gyakran üldöznek olyasvalakit a szerelmükkel, aki egyáltalán nem kívánja elkötelezni magát.

A Szűz jegyűeknek sokkal többet jelent a való szerelem a romantikánál, könnyen beleszeretnek a csábos megjelenésű emberekbe. Ám okvetlenül szükséges, hogy szellemi összhang alakuljon ki köztük, különben elunják a dolgot. A Szüzek rettegnek a megcsalástól, ezért gyakran ők maguk tartanak fenn párhozamosan több kapcsolatot, így elkerülik, hogy egyetlen lényre kelljen bízni a sorsukat. Jobb, ha óvakodnak veszekedős, zsémbes vagy bíráló hajlamaik kiélésétől, máskülönben bárki szeret is beléjük, gyorsan kiábrándítják.

Levegő jegyek
(Ikrek, Mérleg, Vízöntő)

A levegő eleműek könnyen szerelembe esnek, óriási elvárásaik vannak, így sokszor keservesen csalatkoznak, főleg ha kedvesükről kiderül, hogy nehézkes felfogású. Mindegyik levegő jegyűnek olyan társ kell, aki figyel rá, akár órákon, napokon át. Aki alkalmanként háborog, vagy türelmetlenkedik emiatt, abból meglepő sebességgel kiábrándulnak.

Az Ikreknek és a Vízöntőknek egyaránt a hasonló érdeklődésű és hasonlóképp gyors felfogású társ az igazi. Az Ikreknek ezenkívül nagy igényük van a megbízható, szavahihető, hűséges párra, s ebben a kérdésben megingathatatlanok, akkor is, ha magukra nézve nem feltétlenül tartják kötelezőnek ezt a szabályt.

A Vízöntőnek arra van igénye, hogy méltányolják szellemi képességeit, és ne akadályozzák az önálló cselekvésben.

A Mérleg jegyűek előrelátóan terveznek, azzal a személlyel fűzik szorosra a szálat, akiről tudják, hogy kényelmes létfeltételeket biztosít nekik és nem kell mellette keményen dolgozniuk. Ki nem állhatják a rendetlen vagy zavaros alakokat, mert kizárólag a saját hangulatváltozásaikkal szemben elnézőek, számukra a lehető legjobb, ha föld jegyű társhoz kötik az életüket.

Víz jegyek
(Rák, Skorpió, Halak)

A víz jegyűek hasonlítanak is egymásra, meg nem is.

A Rákok vonzóknak a segítségre szoruló vagy babusgatni való partnerekhez, ám, amennyiben segítőkészségük vagy szeretetük nem talál viszonzásra, hamarosan szedik a sátorfájukat. Hajlamosak a „mentőszolgálatra”, de csak rövid időre.

A Skorpiók inkább szeretőt keresnek, vágyaik hajtják őket. Jó mélyen eltitkolják az érzelmeiket, ám ha a házasság révébe érnek, rövidesen felszínre bukkan eltemetett szenvedélyük.

A Rák és a Skorpió birtokló természetűek, ha komoly a szándékuk, szóba sem jöhetnek a kacérkodók vagy a hűtlenségre hajlamosak. Egyikük sem válik elhamarkodottan, inkább szenvednek akár évekig is, mielőtt végső döntésre szánnák el magukat.

A Halak viszont bármire képesek, akad közöttük romantikus, meghökkentően számító, türelmes és türelmetlen. Azonnal kivonják magukat a kiürülő félben lévő kapcsolatokból. Törékenynek, segítségre szorulónak mutatják magukat, és ez igaz is, amennyiben érzelmi bizonytalanságuk sokféleségéről beszélünk, gyakorlati síkon azonban – például az illetően, hogy akarnak élni, mekkora jövedelemre számítanak – meglepően rámenősek. Kettős személyiségük megértő és a végsőkig figyelmes társ után eped. Az illetőnek szerencséje van, ha jobban képesek szeretni önmaguknál.

Forrás: Horoszkóp.info