Napi üzenet – Augusztus 17 – 18.

2015.08.17. - Jin Fa - Bivaly napja
2015.08.18. - Jang Tûz - Tigris napja a Majom havában és a Kecske évében.

Az elkövetkezendô 2 nap szinte ugyanarról fogsz szólni, más-más megközelítésben. Az, hogy mit hozunk ki a felmerülô helyzetekbôl, csak rajtunk múlik. Irányt kapunk, de mivel szabad akarattal rendelkezünk, az Élet, Isten, az áramlat ránk bízza, hogy szeretnénk megtanulni a feldobott leckét. A tananyag címe pedig „Az egó egy részének halála”.Hétfôn nagyon jó lehetôségeket kapunk újdonságok, új dolgok megtapasztalására, találkozhatunk ismeretlen helyzetekkel, de kereshetjük is ôket, mindegy. Bejöhet más, mint eddig, bárhol, tudatosan, tudattalanul, de megjelenhet. Ha észreveszünk ilyet az adódó helyzetekben, nem ijedünk meg tôlük, ez a 2 nap alapból bátorságot ad, még akár túl merészek is lehetünk, ami elôny lesz, mert a bátorság megegyezik a változással. A feladat ott kezdôdik, hogy ezekbôl a helyzetekbôl a legjobbat akkor tudjuk kihozni, ha alkalmazkodunk, változunk, idomulunk hozzájuk. Az akaratot, az egót a régi minták megváltoztatásával lehet a mai napon kicsit csiszolni. Például, ha lecseréled a tévédet, akkor nem a régi távirányítód használod hozzá, mert azzal nincs összehangolva, a gombok nyomogatására az új nem reagál. Az új csodához, ami teljesen más kívül, belül, új irányítást kell alkalmaznod. Ezt tudod. Ugyanez van, amikor az életed egyes területein kipróbálsz mást, változtatsz bármin, behozol új dolgokat. Nem megy a régi irányítással, új kapcsoló kell hozzá, ami az akaratodon, az elméden, az egódon belül van. Más gombokat kell nyomogatnod magadban, hogy az újdonság mûködjön. Az ösztönbôl, megszokásból való cselekvés elronthatja az újat, és nem fog mûködni úgy, ahogy szeretnéd.


Persze, mondhatod, hogy Te nem változtatsz, majd idomuljon az új... Ha így szoktál hozzáállni, akkor egyetlen kérdésem van: Ha mindig visszatérnek életedbe ugyanazok a helyzetek, feladatok, szarságok, akkor nem lehet, hogy 1x ki kellene próbálnod másként, hátha a benned lévô kapcsoló nem jó? Mindig hasonló típusú emberek vesznek körül, akik megnehezítik az életedet? Ahány munkahely, annyi hülye fônök? Ahány kapcsolat, annyi csalódás... ráadásul ugyanazok a játszmák benne, szenvedések, fájdalmak? És azóta is meg vagy gyôzôdve arról, hogy mindig a másik a hülye, hiszen Te nem csináltál semmit...Van egy titok életed tévéjével és távirányítójával kapcsolatban: mindegy, hogy melyiket cseréled le elôször. Ha a tévét (történeteidet) akkor meg kell keresned a hozzá való távirányítót (hozzáállást). Ha a távirányítót (hozzáállást) cseréled le elôször, és vakon elkezded nyomogatni, mert kíváncsi vagy, hogy mihez való, akkor pedig megtalálod a vele egy hullámon mûködô tévét (történetet).Szép kis feladat, nem egy napos, eltarthat egy darabig, de a mai alánk-fölénk bekúszó Égi és Földi energiák jelzik, hogy ha csak 2 percre, ha csak addig, amíg ezt elolvasod... figyelj magadba, és hangolódj az újra, gondold végig a másik hullámhossz beállításaid és igazíts, persze csak ha vágysz rá.A keddi napon pedig az egó másmilyen halálát kellene önmagunktól átélnünk. Ismered magad, ha nagyon akarsz valamit, azt rögtön akarod. Emberi alap tulajdonság, ha csak egy pillanatra is, de mindenkiben belül dolgozik az akaratnak egy töredéknyi része, amit úgy hívnak türelmetlenség. Kitalálsz valamit, sietsz, hogy minél elôbb elérd, és a belsô feszültséged emelkedik. Van amikor ez a motor, addig semmi baj vele, de amikor már a belsô tûz stresszé, feszültséggé válik, gáz van. Ott meghal a szív, az elme teljesen eluralkodik, a türelem megszûnik, a várakozás örömének annyi. A Tigris alapvetô feladata, hogy a saját elhamarkodott tetteit lelassítsa, megadja mindennek a megfelelô idôt, energiát, figyelmet. Ezen a napon a lassítás a dolgunk. Tele leszünk lendülettel, ami jó, csak mikor a kapkodás, a türelmetlenség, a most rögtön érzése mellészegôdik, már rombol is mindent, mint a lángoló Tûz, vagy mint a Nap tiszta Égi ereje ózonréteg nélkül.


Ha hiszel az Életben, Istenben, egy Felsôbb Gondviselésben, Égi vezettetésben, akkor könnyû dolgod lesz ezzel, mert mindent az öledbe helyeznek, csak figyelned kell. Az Élet megmutatja az irány, de még a sebességet is, amit lazán követni kell.Ha magadtól leteszed az akarataidat, az egót a megfelelô helyzetekben, akkor ez a két nap áldást hoz az életedbe, de ha ragaszkodsz az eddigi agymenéseidhez, és erôszakkal nyomkodod a régi gombjaidat, akkor a harcban elfogyhat az erôd, aminek a vége, hogy összecsúszol, beborulsz, elgyengülsz. Mindegy melyik utat választod, az eredmény egy és ugyanaz: Meghal az egód szükségtelen része.Kívánom, hogy tapasztald meg az Élet valódi áramlását, mert ha figyelsz, észre fogod venni, hogy mindig vezet, és pontosan oda visz, ahol abban a pillanatban lenned kell, ahol cselekedned jó, vagy szükséges, hogy még boldogabb, békésebb, szeretettebb legyél.Garbóczi Tünde


www.garboczitunde.hu