Miért igyunk gyümölcslevet?

A kérdés jogos és sokunkban felmerül napról-napra. Lassan vége a nyárnak, a gyümölcsszezonnak. Ilyenkor kell igazán belehúznunk a vitamin és ásványi anyag tunningba és felkészíteni a szervezetünket a télre. A napi folyadékfogyasztás (amin, ha lehet vizet értünk) egyik legjobb kiegészítôje az otthon facsart gyümölcslevek.


 
Akinek már volt ilyen gépe, nem kell magyarázni, akinek csak most lesz, az meg fog lepôdni, mennyire más a házilag készített gyümölcslé. Sokkal ízesebb, zamatosabb- valódi gyümölcs ízzel ellátott. Valójában azt is mondhatjuk, ha egyeszer kóstoltuk, nehezn fogunk ráfanyalodni újra a boltira. Ne tévesszük meg magunkat, amikor azt olvassuk, hogy 99% gyümölcstartalom.











Milyen elônyökkel jár ha folyamatosan fogyasztunk zöldség és gyümölcs leveket?


- kevesebb szintetikus vitaminra lesz szükségünk


- kitünô itóka a reggeli mellé


- rendszeresen jutunk megfelelô ásványianyaghoz és vitaminhoz


- fokozza az immunrendszerünk mûködését a benne lévô likopin, lutein és egyéb vegyületek


- antioxidáns tartalma elpusztítja a rossz hatású, öregedést elôsegítô szabad gyököket


- nem utolsó sorban ellenállhatatlanul finomak.



forrás: www.dietinfo.hu