Válogatós, keveset eszik, ételallergiás, utál enni, túl falánk, csak az édesség érdekli? Rossz hírem van: ezek életre szóló problémák. Meg a többi evés-szokás is az, a gyökerük pedig mélyen a személyiségbe nyúlik. A befogadás-készséggel függ össze a táplálkozásunk minôségi és mennyiségi szempontból is, az asztrológia eszközeivel pedig közelebb léphetünk az okokhoz és megoldásokhoz is. Persze nem úgy, hogy a Rákok egyenek rákot, a Halak pedig halat! Olvass tovább
Kulcsszó: étkezés
A tejcukor-érzékenyek diétája
A tejcukor érzékenység kezelésének elsô és legfontosabb lépése, hogy a tejcukrot (más néven laktózt) tartalmazó élelmiszereket, ételeket elvonják a beteg étrendjébôl. Elsôsorban a tej és a tejtermékek fogyasztását szokták megtiltani, illetve korlátozni a diéta során. Olvass tovább
Öt mindennapos étel, mely segít a rákmegelôzésben
Az eddig sem volt titok, hogy egyes zöldségek és gyümölcsök a bennük lévô vitaminok és tápanyagok miatt remek eszközei a rákmegelôzésnek, de most azt is bemutatjuk, melyik étellel tested mely részét óvhatod a leginkább. Olvass tovább
Négy étkezési tipp az eredményes diétához
A fogyni vágyók gyakran elkövetik azt a hibát, hogy éheztetik magukat, így rendszertelenné válik az étkezésük, hiszen mindig éhesek, ezért könnyebben és gyakrabban elcsábulnak néhány falat erejéig és annak is nagyobb a veszélye, hogy este nekiállnak nassolni, ami egyenes út a hízáshoz. Olvass tovább
Zsírsavak
Manapság nagy divat a margarin, miközben erôsen háttérbe szorult az olyan állati zsiradék, mint például a disznózsír. Ennek tagadhatatlanul elônye van például a szív- érrendszeri betegségek megelôzése szempontjából. Csakhogy a margarinok kizárólagos és túlzott fogyasztása éppoly káros, mintha csak nagy mennyiségû disznózsírt ennénk. Olvass tovább